Gündem Bu demokrasi şöleni diğerlerine örnek olsun

Bu demokrasi şöleni diğerlerine örnek olsun

31.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ön seçimi “Güzel bir ön seçim yaptık. Mutluyum. Hayırlı olsun diyorum. Siyasette yeni bir atmosfer, huzur, yeni insanlar, bunlar olmalı. CHP’nin ön seçimi, bütün siyasi partilere örnek olmalı” diye değerlendirdi.

Bu demokrasi şöleni diğerlerine örnek olsun


Organize Sanayi Bölgesi (OSB) başkanlarıyla, Holliday Inn Otel’de bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ön seçime ilişkin sorulara da yanıt verdi. Kılıçdaroğlu “CHP’nin ön seçimlerinde bazı isimler liste dışında kaldı. Ön seçimi nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine şunları söyledi:
Demokrasi şöleni
“Madem ki seçilen kişiye milletvekili, milletin vekili diyoruz, milletin vekilini milletin kendisi seçsin. CHP çok önemli bir adım attı. Ben genel başkan olarak şunu önerdim. Genç ve kadınlara önem verin. Madem ki nüfusun yüzde 50’si genç. Onlara siyasette imkan sağlayalım. Listeler bu çerçevede büyük ölçüde oluştu. Siyasette yeni atmosfer yeni insanlar olmalı. Biz bunu becerebildiysek bütün siyasi partilere de örnek olsun.
Onlar da ön seçim yapsınlar. Bir demokrasi şöleni oldu. Elazığ’a gittim, bütün billboardlarda iktidar partisinin adayları vardı. Onlarda ön seçim mi var dedim, yok dediler. Eğer masa başında ben milletvekili adaylarını belirleyeceksem onun adına demokrasi denmez. Neye göre belirleyeceğim? Arkadaşım olacak, yeğenim olacak, başka bir şey olacak. Biz bundan çıktık, güzel bir ön seçim yaptık. Mutluyum. Hayırlı olsun diyorum.”
Katılım yüzde 60’larda
“Ön seçime katılımın düşük olmasını neye bağlıyorsunuz? CHP’li seçmen neden sandığa gitmedi?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, “31 Aralık 2014 itibarıyla partiye üye olanlar oy kullandılar. Yılbaşından bu yana partiye üye olanlar, özellikle internet ortamında üye olanlar, oy kullanmadılar.
Çünkü öyle bir süreç yapılmıştı, öyle bir karar alınmıştı. Katılım yüzde 60 civarında, küçük bir rakam değil, önemli bir rakamdır. Neden daha yüksek bir katılım olmadı onu araştırmamız, üyelerimize sormamız lazım. Ona bakacağız” dedi.
‘Hayalim başbakanlık’
Öte yandan Kılıçdaroğlu dün FOX TV’de katıldığı programda şunları kaydetti: “En büyük hayalim Başbakan olmak. Başbakan olursam özel hayatımda, yaşamımda elde ettiğim başarıları toplumsal olarak da Türkiye’ye yaşatmak istiyorum.
Temiz siyaset hepimizin ortak arzusu. Gazetecilerin hapse girmediği bir Türkiye’yi gerçekleştirmeye talibim. Seçime gidiyoruz. 12 yıldır iktidarda AKP. Ben 4 yılda Türkiye’nin kaderini değiştireceğime inanıyorum.”