Gündem Bu ebe beni öldürür deyince... Son haline bakın!

Bu ebe beni öldürür deyince... Son haline bakın!

31.10.2015 - 13:50 | Son Güncellenme:

Adana'da 140 kilo ağırlığındaki 25 yaşındaki ebe Çiğdem Gül, doğum yaptıracağı hamile kadının 'Doğum yapmam, bu beni öldürür' sözüne kızdı, 60 kilo zayıfladı.

Bu ebe beni öldürür deyince... Son haline bakın

Adana'da 140 kilo ağırlığındaki 25 yaşındaki ebe Çiğdem Gül, doğum yaptıracağı hamile kadın şişman olduğu için kendinden korkunca, mide küçültme ameliyatıyla 60 kilo zayıfladı. Yozgat'taki bir ilçe devlet hastanesinde ebe olan bekar Çiğdem Gül, 'Sağlık için tehlikeli şişmanlık hastalığı' olarak tanımlanan 'Morbid obezite' rahatsızlığı nedeniyle 140 kiloya ulaştı.

MİDESİNİ KÜÇÜLTTÜ

Haberin Devamı

Spor ve diyet yapmasına karşın bir türlü zayıflayamayan Çiğdem Gül, ailesinin oturduğu Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne başvurdu. Genel Cerrahi Servisi'nde görevli Prof.Dr.Dr. Cem Kaan Parsak'ın muayene ettiği Çiğdem Gül, 1 yıl önce mide küçültme ameliyatına alındı. Operasyon sonrası göğüslerini estetik ameliyatla küçültüp koltuk altlarını sıklaştıran Çiğdem Gül, 80 kiloya düştü.

HASTA "BU EBE BENİ ÖLDÜRÜR" DEDİ, HAYATI DEĞİŞTİ

Ameliyat ardından 60 kilo verdiğini anlatan Çiğdem Gül, aşırı kilosu nedeniyle doğum yaptıracağı kadınların kendisinden korktuğu söyledi. Çocukların şişmanlığıyla alay ettiğini ve olumsuz yorumlar aldığı için ameliyat olmaya karar verdiğini anlatan Çiğdem Gül, nasıl kilo verdiğini şöyle anlattı: "Yozgat'taki bir hastanede doğumhanede çalışıyor, ebelik yapıyorum. Doğum yaptırırken yaşadığım birkaç olay, sosyal hayatımda karşılaştığım olumsuzluklar vardı. Bir anımı anlatayım; Doğum yaptırmak için salona girdim. Hasta doğum masasındaydı. Beni gördü ve hemen indi masadan. 'Asla bununla doğum yapmam, bu beni öldürür' dedi. Sırf kilolu olmamdan kaynaklandı bu. Oysa ben o zaman 4 yıldır ebelik yapıyordum ve gayet de tecrübeliydim. Çocukların yaptığı hakaretler, anne ve babamın bazı olumsuz yorumları oluyordu. Sağlığım için yapıyorlardı, 'Sen de hemşiresin, zayıfla' diyorlardı. Bunların hepsi birikince ve yaşım da genç olunca ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyattan önce 140 kilo ağırlıktaydım. Şimdi 80 kiloyum. Sanki 25 yıl hiç yaşamamışım. Hayattan bir zevk alıyorsa insanlar yaşadığı süreçte, ben yeni başladım, çok mutluyum."

Haberin Devamı

"SON ÇARE AMELİYAT"

Ameliyatı gerçekleştiren Prof.Dr. Cem Kaan Parsak ise, Türkiye'de nüfusun büyük bir bölümünün fazla kilo sorunu yaşadığını söyledi. 'Morbid obezite' hastalarının da önemli sorunlar yaşadığını aktaran Parsak, fazla kilolardan kurtulmak isteyenlerin hemen ameliyatla zayıflamak istediğini belirtti.

Bu ebe beni öldürür deyince... Son haline bakın