Gündem Bu fotoğrafa 850 euro kaptırdı

Bu fotoğrafa 850 euro kaptırdı

21.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Isparta’da evlenme programına katılmak için internetten başvuran Soner Erdal, dolandırıcılara 850 euro kaptırdı. Erdal, “Genç arkadaşları uyarıyorum. Ben yandım, siz yanmayın” dedi

Bu fotoğrafa  850 euro kaptırdı

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde gündelik işlerde çalışan Soner Erdal(32), bugüne kadar 4 kez nişanlandı ancak, çeşitli sorunlar nedeniyle evlilikten vazgeçti. Evlenmek ve yuva kurmak için çaba harcayan Soner Erdal, kendine uygun eş bulabilmek için internetteki bir siteye başvurarak form doldurdu. Bir süre sonra Erdal’ın cep telefonuna, kaydının alındığına dair uyarı mesajı geldi. Ardından kadın adayların profillerini inceleyen Erdal, Bulgaristan’da yaşayan Yonko Simenov adlı bir kadınla telefonla bağlantı kurdu.

‘Türkçesi çok iyiydi’
Yonko Simenov’ un, aralarında uzun süreden bu yana ilişki varmış gibi kendisine sıcak davrandığını belirten Soner Erdal, şunları anlattı:
“Facebook’tan görüşmeye başladık. Canımlı cicimli konuşuyorduk. Türkçesi iyiydi. Babası olmadığını söyleyen kız, beni annesi diye tanıttığı bir kadınla görüştürdü. Benim ailem de onay verince Türkiye’ ye gelmesini istedik. Pasaport ve vize için bir miktar para istedi.
Önce 255 euro gönderdim. Ardından 600 euro uçak bileti ve diğer giderler için para istedi, onu da gönderdim. Antalya’ ya gelecek diye beklerken, 2 bin euro daha göndermem gerektiğini söyleyince dolandırıldığımın farkına vardım. Kız bir anda telefonunu, Facebook hesabını kapattı ve iletişim kesildi. Zaten Facebook hesabı da benimle tanıştığı gün açılmış.”

‘Ben ucuz kurtuldum’
Polise şikâyette bulunan Soner Erdal, 850 euro kaptırarak ‘ucuz kurtulduğunu’ aksi takdirde kendisinden daha fazla para istenebileceğini tahmin ettiğini söyledi. Erdal, “Buradan tüm genç arkadaşları uyarıyorum, ben yandım siz yanmayın. Bu tür şeylere kesinlikle kanmayın” dedi.

Yazarlar