Dünya Bu haberi ayakta okuyun! Ayakta çalışan dinç kalıyor

Bu haberi ayakta okuyun! Ayakta çalışan dinç kalıyor

12.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre ayakta çalışmaya imkân veren yüksek masalar iş performansını artırıyor, yorgunluğu azaltıyor.

Bu haberi ayakta okuyun Ayakta çalışan dinç kalıyor

Oturmanın insan vücudunun ve sağlığının en büyük düşmanlarından biri olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bu durum ise öncelikle masa başı çalışanları hedef alıyor. Günün büyük bir bölümünü ve günlerinin çoğunu masa başında çalışarak geçirenlerin sağlığını koruyabilmesi için bedeni destekleyen çalışma koltuğu kullanmak, düzenli egzersiz yapmak, belirli aralıklarla masa başından kalkmak ve gün içinde kısa yürüyüşlere zaman ayırmak gibi dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Büyük olasılıkla bu haberi de oturarak okuyorsunuz ancak şimdi ayağa kalkma zamanı!

Haberin Devamı

Verimi artırıyor

Çalışanlara daha esnek, dinamik ve aktif bir ofis ortamı sunan yüksekliği ayarlanabilir masalar, sağlıklı çalışma alanlarının vazgeçilmezi. İngiltere’de yapılan son araştırma, ayakta çalışmaya imkân veren yüksek masaların iş performansını artırdığını ortaya koydu. BBC’de yayımlanan araştırmaya göre, günün belli sürelerinde ayakta çalışan kişiler, gün sonunda daha az yorgun oluyor ve işteki performansları artıyor. Bir yıl süren araştırmada, hem oturarak hem de ayakta çalışmaya imkân veren ayarlanabilir masalarda çalışan kişiler incelendi.

Bu masalarda çalışanların gün boyu oturma sürelerinin 1 saatte düştüğü belirlendi. Özellikle İskandinav ülkelerinde ayakta çalışmak iş yerlerinde sıkça kullanılan bir yöntem. Danimarka’da ise iş verenlerin çalışanlarına yüksek masa seçeneği sunma zorunluluğu bulunuyor. - DIŞ HABERLER