Geri Dön
Bu hafta müzik dünyasında neler oldu?

Bu hafta müzik dünyasında neler oldu?

Bu hafta müzik dünyası yine tuhaf kaynamalar ve gereksiz işlerle; ancak bir yandan da ruhumuza nakış gibi işleyen nefis konserler ve albümlerle bizleri sağdan sola, soldan da sağa fırlattı.

Sebla Koçan
Sebla Koçan

Haftanın açılışını “Hırka Kokusu” ile bizi 90’lar Seattle trenine bindiren Melis Danişmend ve Ufuk Beydemir ile yaptık. Melis ve Ufuk’la Caddebostan sahillerinde buluştuk, yürüdük, çimlerde oturduk, sohbetler ettik. Akşam oldu çay içtik. Evlere dağıldığımızda aklımızda konuştuğumuz konulardan kalan izler vardı. Aslında aynı sözü yine hepimiz kendi dilimizden eder olmuştuk.

Haberin Devamı

Mesela; son dönemin en başarılı rock yıldızlarından Ufuk Beydemir, “Benim öfkem bir türlü dinmiyor” derken aslında ruhumuzdaki yaralardan konu açtı. (Ufuk’a dayanamayıp yine çok 'rakınrol' bir söylemde bulunmaya devam: 'Make some noise') Melis Danişmend, derdi tasayı tamamen salmanın ve müziğe sığınmanın verdiği temiz dinginlikle “Öfkeye o kadar da lüzum var mı?” sorusunu sordu, haklı olarak.

Bu ve bunun gibi konuştuğumuz pek çok konuda takkeyi önümüze alıp düşünmenin vakti çoktandır geldi. Mantık gördünüz mü hemen değerlendirin. Kıymetli arkadaşımız Candan Durusöz Akgün “Bir saniye burada ben de bir şey söylemek istiyorum” diye ara ara kamerayı bırakarak sohbetimizi şenlendirdi. İnsani olarak tuhaf sorular üstüne tuhaf sorular sorma şiarıımız ile konu uzadıkça uzadı. Ancak sonuç itibarı ile konu çok güzel bir anafikre bağlandı.

Haberin Devamı

İyilik ve güzellik burada: In Hoodies

Haftanın altın golü gerçek bir fenalık mı yoksa harika bir ortam mı asla karar veremediğimiz Moda bölgesinde gerçekleşen In Hoodies lansman konseri oldu. All Saints kilisesinde gerçekleşen lansman ruhlara işledi mi? Evet. Ardından oluşan kalabalıktan kaçmayı gerçek anlamda başarabilirseniz eğer, In Hoodies’in çelik gibi bileklerinden akan müziğini de gerçek anlamda dinleyebilir, aklınızda ve kalbinizde oluşan güzelliklere müziğin ruhu ile daha da güzellik ekleyebilirsiniz sanki.

Bu özel konser için GRGDN ailesine ve In Hoodies’i bizlerle buluşturan ekibe teşekkürler. İkinci albüm “Recalibrated Expectations”ın Xgergedan etiketiyle dijital platformlarda olduğunun notunu da düşelim.

Bir şekilde In Hoodies’i canlı izleme fırsatı yakalamanızı dileriz.

Kaliteli finaller: Ceza ve Kerim Çaplı Project

Geçtiğimiz hafta Dorock XL Kadıköy’de gerçekleşen Kerim Çaplı Project’in ise tadı damaklarda. İninize doğru yuvarlanın rakınrol dostları… Gerçekten harika bir akşamdı o da. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Blues köklerden geliyor ve köklere derin derin işliyor.

Ceza’nın geçen hafta tatava yaratan meselesine hiç girmeyelim. Ünlü MC, flu olduğuna henüz rast gelmediğimiz için bizce ne diyorsa odur, doğrusunu da açıkladı. Dolaylama yapmanın manası yok.

Haberin Devamı

2019 müzikte harika bir yıl gibi sanki. Dur bakalım "Maşallah dediğimiz üç gün yaşamasın" temennisini de cepte tutalım.

Esas meselemiz, müzik...

Biliyorsunuz ki müzik birleştirir.

Bu baharda; pek çok konsere gitmeyi diliyoruz.

Bu yaz ise müzik bizleri kimbilir nerelere alıp götürecek?

Dinleyip, görelim.

Benzer İçerikler