Kültür Sanat Bu hafta sonu Efes Pilsen One Love Festival’i kaçırmayın!

Bu hafta sonu Efes Pilsen One Love Festival’i kaçırmayın!

22.06.2011 - 11:18 | Son Güncellenme:

Bu yıl 10. yaşını kutlayan Efes Pilsen One Love Festival için geri sayım başladı. Festival 2 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00’da kapılarını açacak.

Bu hafta sonu Efes Pilsen One Love Festival’i kaçırmayın

2 Temmuz Cumartesi günü Manic Street Preachers, Happy Mondays ve Nneka müzikseverlerle buluşurken, Suede, Editors ve Cake 3 Temmuz Pazar günü sahne alacak.

Haberin Devamı

Pozitif organizasyonuyla gerçekleşen ve bu yıl kapılarını 2-3 Temmuz tarihlerinde santralistanbul’da açmaya hazırlanan Efes Pilsen One Love Festival heyecanı yükselmeye başladı. İki gün boyunca eğlence, dans ve müziğin adresi olacak festival bu yıl da katılımcılarına benzersiz bir eğlence deneyimi yaşatacak.

2 Temmuz Cumartesi Günü Ana Sahnede Manic Street Preachers, Happy Mondays ve Nneka Rüzgarı Esecek…

Festivalciler 2 Temmuz Cumartesi günü ana sahnede Manic Street Preachers, Happy Mondays, Nneka, Büyük Ev Ablukada, 123, Radyo Babylon Soundsystem ile festivale hızlı bir giriş yapacaklar.

Lauryn Hill ve Erykah Badu gibi vazgeçilmez divalar ile karşılaştırılan Nijerya asıllı genç Alman müzisyen Nneka 18.15’te, “Madchester” akımının katalizör grubu Happy Mondays 19.45’te, İngiliz müzik tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başaran Manic Street Preachers ise 21.30’da ana sahnede sahne alacak.

Haberin Devamı

Aynı gün “Dolu Dolu Müzik Sahnesi”nde de Sapan, Kırık Çizgi, Seni Görmem İmkansız, Kısmet Şov, Yora, Kitschcraft ve Model festivalcileri coşturacak. Işıklar sönünce, konserler bitince festivalciler onları bekleyen partilerde müziğe ve dansa devam edecek. Cumartesi günü Parti Çadırı’nda artık bir efsane haline gelen Mabbas ve Murat Beşer’in “Oldies But Goldies” partisi gerçekleşecek.

3 Temmuz Pazar Günü Ana Sahne Suede, Editors ve Cake ile Sallanacak!

3 Temmuz Pazar günü Efes Pilsen One Love Festival ana sahnesi Suede, Editors, Cake, Neşeli Milis, Sade ve Radyo Babylon Soundsystem’i ağırlayacak.

Rock müziği Funk, Ska ve Country müzikle birleştirerek bir döneme damgasını vuran Kaliforniyalı rock grubu Cake 17.45’te, post-punk’a yeniden şekil veren isimler arasında kabul edilen İngiliz grup Editors 19.30’da ve Brit-pop’un efsane ismi Suede 21.30’da ana sahnede olacak.

Festivalciler ayrıca “Dolu Dolu Müzik Sahnesi”nde Social Inclusion Band, Toz ve Toz, Eva, Ece Dorsay, Gözyaşı Çetesi, Ricochet, Farfara ve Onor Bumbum’u izleme fırsatı bulacak. Pazar günü de eğlence parti çadırında devam edecek. DJ ikilisi Novak’ın 3D Disco Partisi’nde festivalciler keyifli dakikalar geçirecek. 3D Disco’da Partisi’nde katılımcılara 3 boyutlu bir klüp ortamı yaratılacak. Şimdiye kadar Glastonbury’den Ministry of Sound’a kadar birçok yerde performans gösteren Novak; farklı video art çalışmaları ve bu görüntülere eşlik eden müzikleriyle katılımcılara farklı bir festival deneyimi sunacak.

Haberin Devamı

Gün boyunca arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmek isteyen festival katılımcılarını müzik dolu saatlerin yanı sıra çeşitli sürprizler, ödüller ve yarışmalarla dolu iki eğlenceli gün bekliyor.

İşte Saat Saat Efes Pilsen One Love Festival

2 TEMMUZ CUMARTESİ
ANA SAHNE
14.00 RADYO BABYLON SOUNDSYSTEM
15.15 123
16.45 BÜYÜK EV ABLUKADA
18.15 NNEKA
19.45 HAPPY MONDAYS
21.30 MANIC STREET PREACHERS

DOLU DOLU MÜZİK SAHNESİ
15.00 Toz ve Toz
16.00 Kırık Çizgi
17.10 Seni Görmem İmkansız
18.20 Kısmet Şov
19.10 Yora
20.30 Kitschcraft
22.00 Model

PARTİ ÇADIRI

23.00 - 02.00 Oldies But Goldies
3 TEMMUZ PAZAR
ANA SAHNE
14.00 RADYO BABYLON SOUNDSYSTEM
15.05 SADE
16.15 NEŞELİ MİLİS
17.45 CAKE
19.30 EDITORS
21.30 SUEDE

Haberin Devamı

DOLU DOLU MÜZİK SAHNESİ
15.00 Social Inclusion Band
16.00 Sapan
17.00 Eva
18.00 Ece Dorsay
19.00 Gözyaşı Çetesi
20.00 Ricochet
21.00 Farfara
22.10 Onor Bumbum

PARTİ ÇADIRI
23.00 01.00 Novak 3D Disco


Biletix’ten satışa sunulan Efes Pilsen One Love Festival’in bilet fiyatları;

1. Gün 2. Gün Kombine
Fiyat Fiyat Fiyat
Tam 55,50 Tam 55,50 Tam 79,25
Öğrenci 36,00 Öğrenci 36,00 Öğrenci 55,50
Bu fiyatlara Biletix hizmet bedeli dahildir.

Kapıda satışa sunulan Efes Pilsen One Love Festival’in bilet fiyatları;

Tek Gün Kombine
Fiyat Fiyat
Tam 62,5 Tam 95,5
Öğrenci 43 Öğrenci 62,5

Gruplar Hakkında

SUEDE


Brit-pop’un efsane ismi Suede, Efes Pilsen One Love Festival ana sahnesine konuk oluyor! Brit-pop denince akla gelen ilk gruplardan biri olan Suede, 90’lı yıllarda Britanya’da yaşanan devrimsel müzikal gelişmelerin öncüsü olarak kabul edilen ikonik bir grup. Radikal şarkı sözleri ile tartışmalar yaratırken, indie müziği de geniş kitlelere sevdirmeyi başaran İngiliz grubun müziklerinde shoegaze, grunge ve Madchester etkilerinden bolca bulmak mümkün. Suede, 1989 yılında Londra’da grubun karizmatik solisti Brett Anderson, gitarist Bernard Buttler, basist Mat Osman ve baterist Simon Gilbert tarafından kuruldu. İsimlerini hayranı oldukları Morrissey şarkısı Suedehead’den alan grup, 1992 yılında henüz bir albümleri bile yayınlanmamışken İngiliz basını tarafından “En İyi Yeni Grup” olarak lanse edilmeye başlandı. Glam-rock etkileri taşıyan ilk albümleri “Suede”’i 1993 yılında yayınlayan grup, bu albümle Mercury ödülünü evine götürmeyi başardı. Aynı albümden çıkan “Animal Nitrate” ve “The Drowners” hitleri ile İngiltere tarihinde “En Hızlı Satılan Albüm” rekorunu kıran grup, 1993 yılında çıktıkları Amerika turnesi sırasında yaşadıkları problemler sonucu gruptan ayrılan Bernard Butler’ın yerine Richard Oakes’ı alarak yoluna hız kesmeden devam etti. Eleştirmenler tarafından oldukça övülen ikinci albümleri “Dog Man Star” glam-rock etkilerini içerisinde korurken Suede’in daha karanlık daha melodramatik bir tarafını da yansıtıyordu. “Trash” ve “Stay Together” gibi hitleri barındıran üçüncü albümleri “Coming Up” ile listeleri alt üst eden Suede bu albümle hayran kitlesini de inanılmaz ölçüde büyülttü. 1999 yılında çıkan “Head Music” albümünde prodüktör olarak Steve Osborne ile çalışan grup, bu albümlerinde daha elektronik bir tarz yakalamayı hedefledi ve aynı albümden çıkan ‘She’s in Fashion’ şarkısı ile Türkiye’de de büyük bir liste başarısı elde etti. 2003 yılında dağılmadan önce çıkardıkları son albümleri “A New Morning” ironik bir şekilde grup için yepyeni bir başlangıcı temsil ediyordu. 2010 yılının Ağustos ayında bir Greatest Hits albümü yayınlayan Suede, bu albümlerinin tanıtımı kapsamında çıktıkları turne kapsamında Efes Pilsen One Love Festival’e de uğrayarak Brit Pop’un kökenlerine inen, nostaljik esintiler taşıyan ve enerjisi yüksek bir konser için müzikseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

MANIC STREET PREACHERS


Galler’in en önemli rock topluluğu Manic Street Preachers Efes Pilsen One Love sahnesinde! İngiliz müzik tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başaran Manic Street Preachers ya da kısaca “The Manics”, 1990’lardan bu yana farklı şarkı sözleri ve entelektüel duruşları ile kült statüsünde yer alıyor. Punk rock ve alternatif rock’a getirdikleri yenilikçi bakış açısı ile dikkatleri çeken grup, Küba’da gerçekleştirdikleri konserle uluslararası müzik çevrelerinde de büyük yankı uyandırmıştı.1990 yılında onları adeta ikonlaştıran “I Laughed When Lennon Got Shot” ile başlayan yükseliş Sony etiketi ile yayınlanan ilk albümleri “Generation Terrorists” ile daha da hızlandı. Grup kısa sürede Amerika’dan Japonya’ya kadar yayılan bir coğrafyada büyük bir hayran kitlesi kazandı. Albert Camus, Sylvia Plath ve George Orwell gibi edebiyatın önemli isimlerinden alıntılar içeren albümden 6 single yayınlandı ve albüm eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı. Grunge tarzının ağır bastığı bir sonraki albüm “Gold Against The Soul” ise yine İngiltere albüm satış listelerine ilk 10’dan girdi. Grup hemen ardından 1995 yılında Bosna-Hersek yardım projesi için “Raindrops Keep Falling On My Head”’i kaydetti. “Everything Must Go” albümleri 1996 yılında Mercry Prize’a aday gösterildi. İngiltere liste tarihinde en uzun isimli 1 numara olarak bir rekora sahip olan “This Is My Truth Tell Me Yours” ise yine satış listelerinde zirveye yükselirken grubun en başarılı albümlerinden biri olarak kabul edildi. 2000 yılında “The Masses Against The Classes” adlı single, grubun köklerine geri dönüş sinyalini verirken hiç bir promosyon yapılmadığı halde İngiltere listesinde bir numaraya yerleşti. Grupta aynı zamanda söz yazarlığı yapan gitarist Richard Edwards’ın 1995 senesinde gizemli bir şekilde kaybolmasının ardından, içindeki parçalarının sözleri tamamen Edwards’a ait olan “Journal for Plague Lovers” albümü 2009’da yayınlandı. Geçtiğimiz sene ise grubun onuncu stüdyo albümleri “Postcards From a Young Man” yayınladı. Ve yine müzik çevrelerince olumlu eleştiriler aldı. Bugüne kadar aralarında Brit Awards, Melody Maker, NME, Vox, Q Merit Award gibi sayısız prestijli ödül kazanan Manic Street Preachers efsanesi, uzun bir aradan sonra Efes Pilsen One Love Festivalinde yine uzun süre konuşulacak bir performans göstermeye hazırlanıyor.

HAPPY MONDAYS


80’lerin başında İngiltere’de indie rock ve elektronik müziği baştan başa değiştiren, “Madchester” akımının katalizör grubu, çılgın solist Shaun Ryder önderliğindeki Happy Mondays, ilk kez Türkiye’de One Love sahnesinde! 80’li yıllarda ve 90’ların başında tamamen deneysel olarak ortaya çıkan ve yavaş yavaş popülerleşmeye başlayan elektronik müzik etkili Madchester sahnesinin en dikkat çeken isimlerinden Happy Mondays, o dönemin öncü müzik adamı Tony Wilson tarafından efsanevi klüp Hacienda’da keşfedildi. Acid house ve elektronik müziğin doğuşunda büyük pay sahibi olan Happy Mondays; hip-hop ritimleri, funk etkili basları, blues gitarları ve solistleri Shaun Ryder’ın cesur şarkı sözleri ve kimsenin tam olarak ne yaptığını bilmediği grubun vazgeçilmez üyesi Bez ile müzik sahnesini tamamen değiştirmeyi başarmış ve kendine ait bir tür yaratmış nadir topluluklardan biri. Michael Winterbottom’ın bu dönemi anlatan “24 Hour Party People” filminde en önemli figürlerinden biri olan Happy Mondays, çalkantılı müzik kariyerlerini efsanevi Factory Records’dan yayınladıkları ilk albümleri “Squirrel and G-Man Twenty Four Hour Party People Plastic Face Carnt Smile” ile başlattı. İkinci albümleri “Bummed’’ı yayınladıklarında çoktan İngiltere’nin yeni yıldızları olarak kabul edilen grubun üçüncü albümleri “Pills ‘n’ Thrills and Bellyache”’ şöhretlerinin ve yaratıcılıklarının zirvesi olarak kabul edildi. 1992 yılında dağılan Happy Mondays, tekrar bir araya geldi ve son albümleri “Uncle Dysfunktional”ı 2007’de yayınladı. “24 Hour Party People”, “Step On”, “Loose Fit” ve “Kinky Afro” gibi unutulmaz parçalara imza atan ve müzik eksenini 180 derece değiştirmeyi başaran Manchester’ın en eğlenceli kötü çocukları Happy Mondays, uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir performans için Efes Pilsen One Love Festival ana sahnesine konuk oluyor!

EDITORS


Alternatif rock çevrelerince post-punk’a yeniden şekil veren isimler arasında kabul edilen İngiliz grup Editors yoğun istek üzerine bir kez daha Türkiye’de. Statfordshire Üniversitesinde müzik teknolojileri bölümünde tanışan Editors üyeleri; Joy Division, The Smiths ve Echo And The Bunnymen etkisinde kalarak müziğe başladı. Küçük kulüplerde uzun süre çaldıktan sonra indie rock müziğin en önemli bağımsız plak şirketlerinden Kitchenware Records’ın dikkatini çekmeyi başaran grup, ilk parçaları “Bullets”ı 2005 Ocak ayında yayınladı. Bullets yayınlandığı gün tamamen tükendi. Eleştirmenler tarafından dramatik, karanlık ve güncel şarkı sözleriyle büyük övgüler alan Editors, ikinci single’ları “Munich” ile İngiliz müzik basınının gözdesi haline geldi. 2005 tarihli çıkış albümleri “The Back Room” ile büyük yankı uyandıran grup, İngiltere’nin en prestijli ödülü Mercury Prize’a 2007 senesinde aday oldu, aynı sene “A End Has A Start” albümünü piyasaya sürdü ve o sene İngiltere albüm listelerine direkt olarak 1 numaradan girmeyi başardı. Başarıya doymayan grup The Editors, Brit Ödülleri’nde -en iyi İngiliz grup- kategorisinde de aday olarak gösterildi. 2009 senesinde üçüncü albümleri “In This Light On This Evening”’i yayınlayan grup bu albümle de hayranlarını şaşırtmayarak İngiltere listelerinde büyük başarı yakaladı. Şimdiye kadar sayısız konser ve dünyadaki önemli festivallerde headliner olarak yoğun turne programına devam eden grup, müzik kariyerleri boyunca 2 kez platinum plak mertebesine yükseldi. The Editors, bu sene Royal Albert Hall konseri ve Avrupa’daki çeşitli festivaller sonrasında Efes Pilsen One Love Festival’e de uğrayarak tüm indie rock ve brit rock hayranları için unutulmaz bir performans gösterecek.

CAKE


Rock müziği Funk, Ska ve Country müzikle birleştirerek bir döneme damgasını vuran Kaliforniyalı rock grubu Cake, Efes Pilsen One Love Festival ana sahnesine konuk oluyor! 1991 yılında kurulan grup, 1993 yılında çıkardıkları ilk parçaları “Rock ’n’ Roll Lifestyle” ile ilk olarak adını duyurdu. Bu parçayla bir anda listelerde üst sıralara çıkan Cake, bunu takiben 1994 senesinde ilk albümleri olan “Motorcade of Generosity”yi yayınladı. İkinci albümleri “Fashion Nugget” ve bu albümdeki “I Will Survive” cover’ıyla adından söz ettiren ve video klipleriyle MTV’de sıkça görülmeye başlayan Cake, 1998’de üçüncü albümleri “Prolonging the Magic”i yayınladı. Bu albümde yer alan “Never There” parçasıyla bir anda büyük bir başarı yakalayan grup, Columbia Records ile anlaşarak dördüncü albümleri “Comfort Eagle”ı çıkardı ve popülaritesini arttırmaya devam etti. Bu albümdeki “Short Skirt/Long Jacket” parçası radyo istasyonlarında geniş yankılar uyandırırken, dizi ve reklam müziği olarak da kullanılmaya başlandı. Ocak 2011’de çıkan ve önceki çalışmalarından çok farklı olarak tarif ettikleri son albümleri “Showroom of Compassion” ile de başarılı çizgilerini bozmadan devam ettiren ve listelere bir numaradan giriş yapan Cake, vokalde John McCrea, trompette Vince DiFiore, basgitarda Gabe Nelson, gitarda Xan McCurdy ve davulda Paulo Baldi kadrosuyla hız kesmeden yollarına devam ediyor. Solist John McCrea’nın yumuşak ama aynı zamanda ilginç vokali, şarkı sözlerinde yaptığı kelime oyunları ve tabi buna ek olarak grubun asla eskimeyecek klasik hitleriyle Cake, Efes Pilsen One Love Festival’inde hayranlarıyla buluşacak.

NNEKA


Lauryn Hill ve Erykah Badu gibi vazgeçilmez divalar ile karşılaştırılan Nijerya asıllı genç Alman müzisyen Nneka, hip-hop ve soul alanında kendine özgü tarzıyla öne çıkan ve gelecek vaat eden bir yetenek. Hem Nijerya dili Igbo hem de İngilizce olarak parçalarını icra eden Nneka, Nijeryalı bir baba ile Alman bir annenin meyvesi. Nijerya’da çocukluk yıllarını geçiren melez sanatçı bu dönemde çoğu müzisyen gibi şarkı söylemeye kilise korosunda başladı. 18 yaşında Hamburg’a taşınan Nneka, burada Antropoloji alanında eğitimine devam etti. Hamburg’un öne çıkan hip-hop DJ’lerinden DJ Farhot ile yolları kesişen Nneka, ilk çıkışını 2004 senesinde Sean Paul konseri öncesindeki başarılı performansıyla yakaladı. Bunun üzerine ilk EP’si “The Uncomfortable Truth”’u Yo Mama Recordings üzerinden yayınlayan genç müzisyen, Alman hip hop sanatçısı Patrice ile bir Avrupa turnesine çıktı. 2005 senesinde ilk stüdyo albümü “Victim of Truth” u yayınlayan sanatçı, bu albüm üzerine Sunday Times’ta övgüleri kabul ederken, vokal tekniği ile Lauryn Hill gibileriyle karşılaştırılmaya başlandı. Bu albüm sonrası Avrupa’daki birçok büyük festivalde sahne alan Nneka; Femi Kuti, Bilal ve Gnarls Barkley gibi çok büyük isimlerden önce sahne aldı. Şarkılarında Nijerya’daki politik dengesizlik, savaş ve fakirlik gibi toplumsal konuları öne çıkarmaktan geri kalmayan aykırı sanatçı, 2009 senesinde Lenny Kravitz ile turneye çıkma şansını yakaladı. Aynı sene medyadan çok ilgi gören ve gelecek vaat eden sanatçılar arasında gösterilen Nneka, farklı hip-hop yorumuyla Talib Kweli, Floetry ve Mos Def gibi alternatif hip hop sanatçılarıyla aynı kulvarda gösteriliyor. En son 2010 senesinde son albümü “Concrete Jungle” ı yayınlayan sanatçı enerji dolu bir performans için Efes Pilsen One Love ana sahnesinde hip-hop ve soul fanatiklerine unutulmaz bir konser yaşatacak.

BÜYÜK EV ABLUKADA


Alternatif müziğin Türkiye’deki en iyi gruplarından Büyük Ev Ablukada, One Love Festival’de performans göstermeye hazırlanıyor. Birçok klişeyi reddeden, hiç albüm yayınlamamalarına rağmen aykırı duruşları ve enerjik performanslarıyla, hayran kitlesini günden güne artıran Büyük Ev Ablukada, One Love Festival’de sahne alacak.

NEŞELİ MİLİS


2000 yılında, Kadıköy'de stüdyo CASH tayfası olarak birlikte zaman geçiren ekip, 2006 yılında, beraber müzik yapmaya karar vererek, Neşeli Milis'in ilk tınılarını sıcacık bir sobanın yanından uzayın soğuk boşluğuna yayılmaya bıraktı. Reggae’nin en barışçıl tınılarını çalan grup, enerjilerini birbirlerine karşı duydukları saf arkadaşlık ve kardeşlik duygusundan alıyor. Her tür pozitif, gevşek bakış açısı ve frekansı bağrına basmış, bu tutumu yaratıcılıklarının her alanında baş ilke olarak benimsemiş Neşeli Milis, pozitif enerjilerini Efes Pilsen One Love ana sahnesine taşımaya hazırlanıyor.

SADE


Sade, Deprem Gürdal ve Ertuğrul Kulaksızoğlu’nun ilk olarak Rind grubunu oluşturmaya başlamalarıyla temellendirildi. 2009 sonlarına doğru Rind grubu vokalisti ve davulcusuyla yollarını ayırınca, Deprem Gürdal ve Ertuğrul Kulaksızoğlu yeni bir proje olan Sade’yi hayata geçirdiler. 2010 Ocak ayında “Lazım Değil” isimli parçalarıyla Efes Pilsen’in düzenlediği Rock’n Dark müzik yarışmasına katılan Sade, yarışmada en iyi grup kategorisinde birincilik ödülünü aldı. Grup daha sonra 2010 senesi içerisinde Szieget Festivali’nde de sahne alma şansı yakaladı. Albüm çalışmalarına devam eden Sade şimdi de Efes Pilsen One Love ana sahnesinde!

123


Berke Can Özcan, Burak Irmak, Feryin Kaya ve solist Dilara Sakpınar’dan oluşan 123’ün müzik geçmişi 2004’e dayanıyor. Tamburada ve DanDadaDan gruplarında beraber çalan üç arkadaş geçmişte yaptıkları müzikten tamamen farklı bir tarzda oluşturdukları albümleri “Aksel”, “Stereo Love” ve “Arve” ile dinleyenleri müzikal bir hikayeye çağırıyor. Dilara’nın yumuşak sesi ve trip hop ile downtempo arasında gidip gelen taze parçalarıyla 123, Efes Pilsen One Love ana sahnesinin açılışını yapacak.

SAPAN


2010 yılının Mart ayında çekirdek kadrosunun oluşmasıyla birlikte Sapan, beste çalışmalarına yoğunluk vermiştir. Baykal Ada (Gitar/Vokal), Cihan Deniz (Bas) ve Hikmet Altınyıldız (Davul/Geri Vokal) üçlüsü, müziğinde melankoli ve umudu birlikte ifade ediyor. Grup, Indie'ye yakın bir çizgiye sahip ve şarkılarını Türkçe, İngilizce ve Fransızca seslendiriyor. Peyote, Dogzstar gibi mekânların yanı sıra üniversite şenliklerinde de sahne alan Sapan, sonbahara doğru 5 şarkıdan oluşan bir EP’yi yayınlamak üzere kayıtlara başladı.

KIRIK ÇİZGİ


Müziklerinde bolca doğaçlama kullanan ve post-punk öğelerine prodüksiyonlarında bolca yer veren Kırık Çizgi, 2003 yılında Eskişehir’de kuruldu. “Sözümüz Yok” adlı demo çalışmalarını, 2008’de grupla aynı ismi taşıyan ilk albümleri ve 2010’da çıkardıkları “Mirimari” çalışması takip etti. Kendi kurdukları “asta diyavolo!” adlı oluşumun ilk ürünü olan “Mirimari” çalışmasının ardından Doğu Avrupa turuna çıkan Kırık Çizgi, Efes Pilsen One Love Festival’da Senin Sahnen’de performans gösterecek.

SENİ GÖRMEM İMKANSIZ


İsimlerini seksenli yılların ünlü Türk sanat müziği parçası “İmkansız”dan alan grup, şarkılarını imkansız her şeye ithaf ediyor. 2009 yılında iki yakın arkadaş Gaye Su Akyol ve Tuğçe Şenoğul tarafından kurulan Seni Görmem İmkansız farklı sahne setup’ları, kullandıkları sıra dışı enstrümanlar ve dikkat çekici şarkı sözleriyle çok farklı bir müzik icra ediyor. Birbirlerinin gözlerinin içine bakarak, simetrik bir performans gösteren Seni Görmem İmkansız, elektronik müziğin çizgi dışı türevlerini sevenler için Efes Pilsen One Love’da!

KISMET ŞOV
Efes Pilsen One Love’da Kısmet Şov… Deniz Alnıtemiz, Ozan Özcan ve Deniz Özturhan’dan oluşan çekirdek kadrosu ve devamlı konuk sanatçısı Ali Yorgo ile Kısmet Şov, stand-up kültürünü Efes Pilsen One Love Festival’e taşımaya hazırlanıyor. Katılana kadar gülmek isteyenlere…

YORA
2003 yılından beri Karga, Peyote ve Dogzstar gibi mekanlarda ve üniversite festivallerinde sahne alan Yora, yedi kişilik başarılı bir indie-rock topluluğu. Şimdiye kadar 2 EP yayınlayan grup şu dönem ilk stüdyo albümlerinin çalışmalarına yoğunlaşmış durumda. Temellerini ilk olarak Taşoda’da atan Yora, indie müziğin son dönemdeki en başarılı alternatif gruplarından biri.

KITSCHCRAFT
1997’den 2002’ye kadar çeşitli isimler altında çalışmalar üreten Kitschcraft, synth pop tabanlı İngilizce ve Türkçe sözlü parçalarıyla dikkat çekiyor. “The Girls in Their Summer Dresses” adlı ilk parçalarıyla 2002 yazında ilk çıkışını yakalayan grubun, otuza yakın farklı parça çalışması ve cover’ı mevcut. New Wave ve Synth pop severler için Kitschcraft Senin Sahnen’de performans gösterecek.

MODEL
2005 yılında Okan Işık (gitar), Aşkın Çolak (davul-perküsyon) ve Can Temiz (bas gitar) tarafından "A due Carmen" adıyla kurulan grup daha sonra 2007 yılında Fatma Turgut (vokal) ve Serkan Gürüzümcü (gitar)'nün katılımıyla son halini aldı. 2008 yılında ise adını MODEL olarak değiştirdi. Genç grup; 2007 yılı 12. Tuborg Roxy Müzik Günleri - Billboard Özel Ödülü ve Nokia Super Sound'07 Yarışması - "Arkadaşınla En İyi Giden Şarkı" kategorisinde birincilik ödülü sahibi. MODEL; 2009 yılında GNL Entertainment'ın desteği ile piyasaya çıkardığı "Perili Sirk" adlı E.P. çalışmasının klip parçası "Olmaz" ile dikkat çekti. Grubun, albümde yer verdiği "Bak Bir Varmış Bir Yokmuş" isimli cover parçalarına Türk pop müziğinin önemli isimlerinden biri olan Levent Yüksel eşlik etti. Albüm ve sahne çalışmalarının yanı sıra şirketler için ürettiği jinglelar ile de tanınan MODEL; 2009 yılında düzenlenen "Marka Konferansı" için 10. Yıl marşı ve konferans süresince çalınmak üzere 1 adet "jingle" ile 1 adet "intro" besteledi. Ayrıca hem 2009 hem 2010 yılında konferansın müzikal koordinatörlüğünü üstlendi. Şarkılarında, hüznü ve eğlenceyi iç içe yansıtan MODEL’in müziğinde en karanlık temaların son derece eğlenceli bir şekilde işlenmesine şahit olmak mümkün. MODEL; birçok şehirde sahne aldıkları konserler ve festivallerin yanı sıra Picante, Mask, Pulp, Roxy, Bronx Pi Sahne, Connect Module, İstanbul Live, Jolly Joker, Babylon, Moda Deniz Kulübü gibi çeşitli mekânlarda konserler verdi.

SOCIAL INCLUSION BAND
“Sanat-çı engel tanımaz!” sloganı ile yola çıkan Düşler Akademisi, gönüllü müzisyenleri ve engelli-sosyal dezavantajlı gençleri Social Inclusion Band ile bir araya getiriyor. Social Inclusion Band, her performansta farklı sanatçılar değişik müzik tarzları ile sahne alan uluslararası bir sosyal sorumluluk projesi. Daha önce 2 kez Akbank Sanat Caz festivalinde yer almış olup, Babylon’da her ay bir konser gerçekleştirmektedir. Social Inclusion Band bugüne kadar sahnesini; Baki Duyarlar, Alfret Menhert, BaBa ZuLa, Cahit Berkay, Bengü, Tibet Ağırtan, Sattas, Kolektifistanbul gibi sanatçılarla/gruplarla paylaştı.
TOZ VE TOZ
Toz ve Toz 2007 Kasım ayında Kadıköy’de kuruldu. "Yeni Kadıköy Dalgası" / "New Kadıköy Wave" isimli oluşumun tohumlarını atan grup; caz, surf, punk, Türk sanat müziği ve türevlerinin bir bileşkesi müzik icra ediyor. 2009 yılında bir tiyatro oyununa yaptıkları “Sahici İnsanlar Plastik Ölümler” ve ev kayıtlarından oluşan “Ev/Home” isimli iki bandrolsüz albüm yayımlayan ve yakın zamanda yayımlayacağı ilk bandrollü albümün son hazırlıklarını tamamlamakta olan topluluk, Efes Pilsen One Love’da sıra dışı bir performansa imza atacak.

EVA
Özge Albayrak, Duygu Gültekin ve Lale Kardeş’ten oluşan Eva, müzik çalışmalarına 2005 yılında cover grubu olarak başladı. Bu yıldan beri sahnelerde olan grup, 60-70’li yıllara ait elementleri de içine katan bir müzik yapıyor. Sıkı canlı performanslarıyla izleyici üzerinde büyük bir etki bırakan Eva, parçalarında aşkın özgürlüğünden ve kalp ağrılarından bahsediyor.

ECE DORSAY
2010 yılında DMC’den çıkan Kırmızı Karanlık adlı ikinci solo albümüyle aynı adı taşıyan şarkısı ve cesur klibiyle ses getiren Ece Dorsay, ilk albümü Kum Saati’ni 2002 yılında, alternatif müzik ortamı henüz çiçek açmamışken yayınlamıştı. 2000 yılında ilk yayınlanan demosunu ise Yavuz Çetin ile kaydetmişti. Ozan/şarkıcı ekolünden gelen çizgisi, enstrümancılığı, sıra dışı ses rengi ve tavrıyla kendi seçtiği yolda gitmekte ısrarcı. Şiir kitabı Mor Rüya ve Birgün Gazetesi yazıları, muhalif duruşunun manifestosu gibi… Solo sahne projesinde, Post Folk ve Lo-Fi Folk adını verdiği kendine özgü tarzıyla, Groovebox’ını ve gitarlarını (akustik ve basgitar) sesine, bestelerine arkadaş olarak seçmiş. Farklı renkleri anlatan, kendine özgü, güçlü sesli bir kadın ozan/müzisyen Ece Dorsay, kalbinizde derin izler bırakacak.

GÖZYAŞI ÇETESİ
2000'lerin dans müzik akımından beslenen 5 müzisyen, 2009 yılında partiye enstrümanlarını da dâhil ederek, Gözyaşı Çetesi'ni kurdu. Synth’lerle zenginleştirilmiş rock öğeleri taşıyan müzikleriyle Gözyaşı Çetesi, canlı setlerinde Chemical Brothers, Daft Punk, Digitalisim gibi isimlerin coverları ve kendi şarkılarını mixleyerek çalıyorlar. Gözyaşı Çetesi; Dogztar, Ghetto ve Nublu gecelerindeki coşku dozu yüksek performanslarını ilk kez Efes Pilsen One Love’da festival sahnesine taşıyacak.

RICOCHET
Beş çocuk, geçtiğimiz yüzyılın sonlarında bir araya geldi ve Ricochet’yi kurdu. 2001 yılında yayınladıkları "capt. ahab" EP'sinin ardından bir süreliğine ortadan kayboldular. Farklı isimler ve farklı kadrolarla, Geist im glas, Kaluza gibi projelere imza atan Ricochet ekibi, Geist im glas adıyla "three more ways to die" EP'sini 2007'de kaydetti. İstanbul’da çeşitli mekânlarda konserler veren Geist ve Kaluza, özellikle Zita Swoon'un alt grubu olarak sahne aldığı Babylon'da ilgi çekti. Bu esnada, Erol Arman Seawolf & Wonders, Hakan Dedeoğlu ise Oak projeleriyle üretmeye devam ettiler. Ana kadronun beraberliğinin yeni bir sessizlik dönemini takiben alınan kararla "Ricochet" ismini tekrar hayata döndüren topluluk, 2009 yılında bu isimle ilk konserini tam 8 yıl aradan sonra verdi. O dönemden beri performanslarına devam eden Ricochet, Efes Pilsen One Love’da!

FARFARA
Şimdiye kadar Babylon, Garajistanbul ve Nublu gibi mekânlarda performans gösteren Farfara Tolga Böyük ve Etkin Çekin’den oluşuyor. Tarifi zor bir müzik icra eden Farfara’nın tarzı dünyaya ait birçok sesin karışımından oluşuyor. Farfara’nın hayat felsefesi ise; hayatı hiç durmadan akan ve değişen bir yol gibi algılamaları ve ona teslim olmalarıymış. Oldukça eklektik olarak tanımlanan ve Krautrock ile Wave türleri arasında gidip gelen müzikleriyle Farfara Türkiye’deki yeni nesil bağımsız müziğin en öne çıkan temsilcilerinden.

ONUR BUMBUM
Modern zaman aşk hikâyelerini Onor Bumbum’dan dinleyin. “Diyorum ki” ismiyle piyasaya çıkan Onor Bumbum albümü, modern zaman aşk hikâyelerini anlatan downtempo şarkılardan oluşuyor. Albüm ismi “Diyorum ki” çünkü Onur şarkılarının tümünü ikinci tekil şahıslara, yani doğrudan dinleyenin kulağına söylüyor. Sanatçının 7 yıldır biriktirdiği şarkılarını bir araya getirdiği albümünde, bütün söz ve müzikleri kendisine ait olan 10 şarkı yer alıyor. Genç neslin elektronik müzik cambazları arasında gösterilen Onur, albümünde kendi icadı olan yazılım ve enstrümanları da kullanarak yaptığı işi kendi adına paha biçilemez bir hale getirdiğini dile getiriyor. Onor Bumbum, 2010 yılında Red Bull Müzik Akademisi’nde ülkemizi o yıl temsil eden tek Türk olarak Londra’ya gitti. 2010 yazında da dünyanın en büyük elektronik müzik festivallerinden biri olarak görülen Barcelona Sonar Müzik Festivali’nde ülkemizi temsil etti.

PARTİ ÇADIRI
One Love’da konserler bitiyor. Partiler başlıyor. Cumartesi günü bir şehir efsanesi “Oldies But Goldies”, Mabbas ve Murat Beşer ile saat 23.00’de start alırken, Pazar gecesi ise başarılı DJ ikilisi Novak’ın 3D Disco Partisi ile One Love devam edecek. 3D Disco’da festivalcilere 3 boyutlu bir klüp ortamı sunulacak. Şimdiye kadar Glastonbury’den Ministry of Sound’a kadar bir çok yerde performans gösteren Novak farklı video art çalışmaları, bu görüntülere eşlik eden müzikleriyle çok farklı bir festival deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Novak 3D Disco ile Efes Pilsen One Love’da yeni nesil eğlence müzikseverlere sunulacak.