Kültür Sanat Bu haftanın filmleri

Bu haftanın filmleri

01.03.2017 - 12:32 | Son Güncellenme:

Haftanın filmlerinde 7 yeni film vizyona girecek. Yepyeni filmlerin vizyona gireceği bu hafta 7 film sinemaseverlerle buluşacak. İşte bu hafta vizyona girecek olan sinema filmleri…

Bu haftanın filmleri

Logan

Haberin Devamı

Yakın bir gelecekte geçen filmde Logan (Hugh Jackman) artık yaşlanmış ve yorulmuş, süper yetenekleri erozyona uğramaya başlamıştır. Alzheimer'ın etkisiyle iyice unutkanlaşan Profesör X, yani Charles Xavier'i Meksika sınırına yakın bir yerde saklamaktadır. Logan tüm dünyadan kaçmaya çalışsa da bir gün onları bulan Laura Kinney (Dafne Keen) adlı küçük bir kız bu huzuru bozacaktır, nitekim kendisi gibi mutant olan kızı, peşindeki karanlık güçlerden koruması gerekecektir.

Filmin yönetmenliğini James Mangold yaparken oyuncu kadrosunda Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Stephen Merchant, Richard E. Grant gibi isimler rol alıyor.

Bu haftanın filmleri

Reis

Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatının anlatıldığı filmin yönetmenliğini Hüdaverdi Yavuz yaparken başrolü Reha Beyoğlu (Recep Tayyip Erdoğan) ve Özlem Balcı (Emine Erdoğan) paylaşıyor.

Haberin Devamı

Bu haftanın filmleri

İstanbul Kırmızısı

Orhan travmatik bir kayıptan sonra her şeyini kaybetmiş ve vahşi bir yaşama yönelmiş eski bir yazardır. Her şeyi bırakarak Londra’ya yerleşir ve editör olarak çalışmaya başlar. Yıllar sonra İstanbul’a geri döner. Bu geri dönüşün nedeni zamanını Paris, Londra ve Berlin’de geçirmiş ünlü yönetmen Deniz Soysal ile tanışmaktır. Deniz hem tarihi aile köşkünden annesini taşımak hem de yeni filmi için hazırlık yapmak için İstanbul’dadır. Deniz doğup büyüdüğü şehirdeki çocukluk anıların anlattığı bir Kitap yazmıştır. Orhan’ın İstanbul’daki işi, yayınlanmadan önce kitaba son dokunuşları yapmaktır. Uzun yazışmalardan sonra İstanbul’da buluşurlar. Ancak ertesi Sabah Deniz ortadan kaybolur. Orhan’ın gelişi ve Deniz’in ortadan kayboluşu ilginç bir rastlantıya işarettir. Gizli bir soruşturma başlatılır. Herkes Deniz’in bir daha geri dönmeyeceğinden endişelidir. Bu sırada, Orhan, Deniz’in kitabında anlatılanların gerçeğin gösterişli bir kopyası olduğunu fark eder. Görünen odur ki Deniz’in gizemli yaşamı ortadan kayboluşuyla birlikte aydınlatılmanın eşiğindedir.

Filmin yönetmenliğini Ferzan Özpetek yaparken başrolde Tuba Büyüküstün, Halit Ergenç, Mehmet Günsür, Nejat İşler rol alırken kendilerine Zerrin Tekindor, Serra Yılmaz, Çiğdem Selışık Onat, Reha Özcan, Ayten Gökçer, İpek Bilgin, Selim Bayraktar, Cemre Ebüzziya, Tuğrul Çetiner Şerif Sezer, Nergis Öztürk Toktaş ve Rıza Kocaoğlu gibi isimler eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Bu haftanın filmleri

Kuyu

Babası Mehmet Efendi'yi beklenmedik bir zamanda kaybeden Ömer, genç ve güzel annesi Melahat ile birlikte dünyada yalnız kalmıştır. Sarıhacılar Köyü'nde yaşayan aile, annenin dikiş işleriyle kazandığı paralarla geçinmeye çalışmaktadır. Yaşından daha olgun ve cesur tavırlar sergileyen Ömer, öğretmenlerinin istediği bir olay üzerine Kuyulu Köyü'nün delisi olarak da bilinen Kambur Ali'nin gizemli hayatını araştırmaya başlar. Ancak bu ödev, Ömer'in boyunu ve cesaretini aşacaktır.

Filmin yönetmenliğini Serdar Bardakçı yaparken oyuncu kadrosunda Murat Ercanlı, Mehmet Yaşiru, Dilara Duman, Olgun Tosun gibi isimler rol alıyor.

Bu haftanın filmleri

Alt Tarafı Dünyanın Sonu(Juste la fin du monde)

Amansız bir hastalığa yakalandığı için ölümü artık an meselesi olan yazar Louis-Jean Knipper (Gaspard Ulliel), 12 yıldır hiç görmediği ailesini ziyaret ederek onlara veda etmeyi planlamaktadır. Ancak aile üyelerinin bunca yıl sonra gelen ziyarete farklı tepkileri olacaktır: Neredeyse hiç görmediği küçük kız kardeşi Suzanne (Lea Seydoux), etrafındaki herkese öfke saçan ağabeyi Antoine (Vincent Cassel) ve annesinin (Nathalie Baye) onunla paylaşmak istedikleri farklıdır. Louis'nin kendisi hakkındaki acı gerçeği ailesine anlatması kolay olmayacaktır.

Haberin Devamı

Filmin yönetmenliğini Xavier Dolan yaparken oyuncu kadrosunda Gaspard Ulliel, Nathalie Baye, Vincent Cassel, Léa Seydoux, Marion Cotillard gibi isimler rol alıyor.

Bu haftanın filmleri

Dehşet Evi(Sweet Home)

Genç emlakçı Alicia (Ingrid García Jonsson), fiyat belirlemek için inceleme yaptığı eski bir apartmanın boş bir dairesinde, sevgilisi Simon (Bruno Sevilla) ile romantik bir doğum günü geçirmek üzere hazırlıklar yapmıştır. Ancak güzel başlayan gece, korku dolu bir hayatta kalma mücadelesine döner, nitekim apartmanın sahibi, apartmandaki son kiracıyı öldürtmek için bazı saldırganları apartmana göndermiştir. Kapıları zincirlenmiş apartmanda katillerden saklanmak zorunda kalan iki genci zor bir gece beklemektedir.

Haberin Devamı

Filmin yönetmenliğini Rafa Martínez yaparken oyuncu kadrosunda Ingrid García Jonsson, Bruno Sevilla, Luka Peroš, José María Blanco, Mariona Perrier gibi isimler rol alıyor.

Bu haftanın filmleri

The Founder

1954'te Milkshake makineleri satan gezgin satıcı Ray Kroc (Michael Keaton), eşi Ethel (Laura Dern) ile çok şatafatlı olmasa da kendilerine yetecek kadar bir hayat sürmektedir. Ancak bir şekilde zengin olmanın hayallerini kuran Kroc, bir gün California'ya yaptığı ziyaret esnasında McDonald's restoranı ile karşılaşır. Servis hızından ve çalışma düzeninden etkilenen Kroc, Mac ve Dick McDonald kardeşlerle bu işi büyütmek üzere görüşür. Daha önce şubeler açmayı deneyen, ancak başarısız olan McDonalds Kardeşler, bu teklife ilk başta sıcak bakmazlar, ancak Kroc'un ısrarları sonunda restoran zinciri oluşturmasına izin verirler. Kroc başlarda büyük zorluklarla karşılaşsa da işleri büyütür. Ancak işler büyüdükçe, kardeşler ile Kroc arasında anlaşmazlıklar baş gösterir, Kroc ise hiçbir şekilde durmaya niyetli değildir.

Filmin yönetmenliğini John Lee Hancock yaparken oyuncu kadrosunda Michael Keaton, John Carroll Lynch, Nick Offerman, Laura Dern, Patrick Wilson gibi isimler rol alıyor.

Bu haftanın filmleri

Yağmurlarda Yıkansam

Gülten Taranç'ın yönetmenliğini üstlendiği ve çekimleri İzmir'de gerçekleştirilen film, ülkemizin en güncel meselelerinden biri olan kadına karşı şiddeti konu alan bir yapım. Annesi, babası tarafından öldürülen Gamze’nin hikâyesi, alışılageldiği gibi cinayetle biten bir hayatı değil; cinayetle başlayan yeni bir hayatı anlatıyor. Kadın cinayetlerinin tek mağdurunun yalnızca öldürülen kadınlar olmadığı, Gamze’nin, yani yine bir kadının hikayesi üzerinden anlatılıyor.

Filmin yönetmenliğini Gülten Taranç yaparken oyuncu kadrosunda Engin Benli, Müge Ulusoy, Gülçin Çakır, Yeliz Tozan, Murat Ergür gibi isimler rol alıyor.