Eskişehir Bu Havuzda Engel Yok

Bu Havuzda Engel Yok

04.12.2017 - 16:01 | Son Güncellenme:

.

Bu Havuzda Engel Yok

Tepebaşı Belediyesi’nin uluslararası Leed Sertifikalı yeşil bina özelliğine sahip Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi Su Sporları Merkezi, engelli dostu bir tesis olarak uzman ekibi ile engelliler için su sporlarını ulaşılmaz olmaktan çıkarıyor.
Eskişehir’in en önemli spor yatırımlarından olan ve kaynakların halk yararına kullanılmasının en güzel örneklerinden olan merkezde, bedensel ve zihinsel yetersizliği bulunan yurttaşlar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık oluşturmak adına küçük bir kutlama gerçekleştirdiler. Yarı olimpik havuz ve rehabilitasyon havuzundan faydalanan bireyler, merkez personeli ve refakatçileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken, Su Sporları Merkezi ekibi tarafından kendilerine azim ve kararlılıklarının bir göstergesi olarak birer hatıra madalyası verildi.
Merkez, bedensel ve zihinsel yetersizliği bulunan yurttaşlara iki havuzda hizmet verirken, 2016 yılında 402 birey, 2017 yılında 455 yurttaşımız uzman eğitmenler ve refakatçileri eşliğinde düzenli olarak hizmet aldı.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç sporun hayatımızdaki yerine dikkat çekerek, “Yeşil Bina özelliğe sahip tesisimiz açıldığı günden bu yana Eskişehirlilere hizmet ediyor. Tesisimizdeki kurslara olan ilgi her gün çoğalarak artıyor. Çocuklarımız yüzme, taekwondo, masa tenisi gibi kurslardan faydalanırken yetişkinlerimizde yüzme ve yoga gibi etkinliklerinden yararlanıyor. Ayrıca engelli vatandaşlarımızda özel havuzdan yararlanabiliyor. Sporun hayatımızdan eksik etmemeliyiz. Çocuklarımız ve yetişkinlerimiz daha çok spor yapabilsin ve sağlıklı olabilsin istiyoruz” şeklinde konuştu.