Gündem ‘Bu karar barışa insanlığa ihanet’

‘Bu karar barışa insanlığa ihanet’

10.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İş adamı, işçi, memur, esnaf ve çiftçi temsilcilerinden ortak Kudüs tepkisi geldi: Kudüs’ün tarihi statüsüne aykırı olarak alınmış olan bu hukuksuz karar, barışa, insanlığa ihanettir...

‘Bu karar barışa insanlığa ihanet’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, işçi, memur, çiftçi ve esnaf temsilcileriyle ortak açıklama yaparak, “ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün statüsüne yönelik aldığı karar, Kudüs’ün tarihi statüsüne aykırı, sorumsuzca atılmış, yanlış bir adımdır” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye kanadını oluşturan TOBB, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye
Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Kamu-Sen tarafından, TOBB İkiz Kuleler’de ortak basın toplantısı düzenlendi.

‘Ortak tavır’

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, kararın Kudüs’ün tarihi statüsüne aykırı, sorumsuzca atılmış, yanlış bir adım olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Hiç kimsenin, kişisel hevesleri veya politik çıkarları uğruna, milyarlarca insanın kaderiyle oynamaya hakkı yoktur. Kudüs’ün siyasi statüsü ve geleceği ile ilgili uluslararası kararlar varken, bu hukuksuz kararın alınması Kudüs’e ihanettir, huzur ve barışa ihanettir, insanlığa ihanettir” değerlendirmesinde bulundu. Alınan kararın, küresel güvenliği tehlikeye düşüreceğini, bölgedeki hassas dengeleri ve istikrarı bozacağını, yeni çatışmalara ve provokasyonlara neden olabilecek çok tehlikeli bir adım olduğunu savunan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Bu nedenle sadece İslam alemi değil, Hıristiyan ve Musevi toplumları da insani değerlere sahip çıkarak, bu karara karşı net ve ortak bir tavır ortaya koymalıdır. Ortadoğu’da yeni çatışma alanları oluşturmaktan ve bölgeyi ateşe atmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu kararı kesin bir dille kınıyoruz. İnsani değerlere, hukuka ve özgürlüğe değer veren bütün sivil toplumu ve uluslararası muhataplarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.”