Gündem ‘Bu kaza değil cinayete teşebbüs’

‘Bu kaza değil cinayete teşebbüs’

17.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Beton mikseri şoförü, tartıştığı Emre Bağcı’nın aracına kasıtlı olarak dört defa çarptı. Bu sırada hamile eşinin de araçta olduğunu söyleyen Bağcı, “Bunun cinayete teşebbüsten hiç farkı yok” dedi.

‘Bu kaza değil cinayete teşebbüs’

İstanbul’da Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nden Ataşehir’e bağlanan kavşakta 3 Aralık 16.30 sıralarında 34 KM 7296 plakalı beton mikserinin şoförü, araç sürücüsü Emre Bağcı’yla tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle beton mikseri şoförü bir sopayla Bağcı’ya vurdu. Arbedenin ardından aracına binen beton mikseri şoförü, geri geri giderek dört kez Bağcı’nın aracına çarptı. Bu sırada Bağcı’nın hamile eşi araçtaydı. Şans eseri Bağcı ve eşine bir şey olmazken, beton mikseri şoförü emniyette verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

‘Üzerimize sürdü’

Şoförün serbest bırakılmasına tepki gösteren Bağcı olayı şöyle anlattı: “Kavşakta karşıdan gelen beton mikserine hızlı olduğu için elimle yavaş işareti yaptım. Adam ‘Yol benim’ dedi. ‘Yolun kimin olduğunu tartışmıyorum, çok hızlı geliyorsun, eşim hamile korktu’ dedim ve yoluma devam etmek istedim. Bunun üzerine adam beton mikserini arabamızın üzerine sürdü, önümüzü kesti. Ben de inip adama ‘Ne yapıyorsun bizi mi öldüreceksin’ dedim. Adam cevap olarak ‘Yol benim demedim mi sana’ dedi. Bunun üzerine beton mikserinin kapısını açtım. Kapıyı açmamla sopayla kafama birkaç kez vurdu. Kendimi toparlayarak zor da olsa adamı aşağı indirdim ve ben de ona vurdum. Çevredeki vatandaşlar kavgayı ayırdı. Beton mikseri sürücüsü tekrar aracına binerek geri geri gitmeye başladı. Adamın olay yerinden kaçacağını düşünürken hızlıca arabamıza vurdu. Önüne atlayıp kendisini engellemek istediğimde aracı benim de üzerime sürdü. Eşim arabanın içindeyken iki kez bu şekilde geri çekilip gelerek arabamıza vurdu. Ardından eşimi arabanın içinden çıkardım ve bundan sonra iki kez daha aynı şekilde sırıtarak arabamıza vurdu. Ardından polisler geldi. Eşim hamile olduğu için tansiyonu düştü ve ambulansla hastaneye kaldırdık.”

Haberin Devamı

‘Kavga’ tutanağı!

Hastanedeyken aracının çekildiğini belirten Emre Bağcı şunları söyledi: “Aracımın çekilmesine kızdım. Çünkü burada sıradan bir trafik kazası yok. Cinayete teşebbüs var. Beni, eşimi ve doğmamış ikiz bebeklerimi öldürmeye çalıştı. Aracı çektikleri otoparka gittim. Polisler de geldi. Olayın videosunu polise izlettim. Polisler de trafik tutanağını iptal edeceklerini ve adli vaka olarak kayıtlara geçeceklerini söylediler. Karakola gittik. Ancak iki tarafın kavgası şeklinde tutanak tuttular ve adamın adı tutanakta bile geçmedi. Bu yüzden bize defalarca vuran şoförün adını hâlâ bilmiyoruz ve bu adam aramızda dolaşıyor. Ardından bu adamın çalıştığı firmayı (Akbeton) aradım. Oradaki yetkili de olayı bildiğini ama beni aramaya gerek duymadıklarını söyledi.”

Haberin Devamı

Şoförün işine son verildi

Beton mikseri şoförünün çalıştığı Akbeton firması şu açıklamayı yaptı: “Basit bir yol verme tartışmasıyla başlayan, küfürleşmelerle devam eden kavga, karşılıklı darpın devam etmesinin sonunda, mikser şoförünün kesici aletle yaralanmasına kadar varmıştır. Bundan sonra yapılan fevri hareketler sonucu, bizim de kesinlikle tasvip etmediğimız görüntüler oluşmuştur. Akabinde şoför, olay yerinden ambulansla ayrılarak bölgedeki en yakın devlet hastanesine kaldırılmıştır. Hadiseye karışan şoförün işine, olay günü Sancaktepe Devlet Hastanesi’nden almış olduğu altı günlük raporun sona erdiği tarih olan 09.12.2017’de son verilmiştir.”