Gündem Bu kez baltayı taşa vurdular

Bu kez baltayı taşa vurdular

12.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Telefonla kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, artık emlak siteleri üzerinden de dolandırmaya başladı. Kiralık ev ilanı veren dolandırıcılar, farklı kişilerden para topluyor.. Toplumun her kesimi de dolandırılma girişimlerine maruz kalıyor. Dolandırıcılar için haberlerini yapan gazeteciler bile hedef olurken, baro başkanın resimini kendi resmi gibi kullanan dahi var..

Bu kez baltayı taşa vurdular

‘Kelepçeleyip götürürüz’

Haberin Devamı

Dolandırılmak istenen gazetecilerden biri 62 yıllık mesleki geçmişi bulunan Mehmet Ali Kışlalı. Kışlalı, başından geçen olayı Milliyet’e şöyle anlattı:
“Ev telefonum yıllardır kullandığım bir numara. Telefonum çaldığında açtığımda karşıdaki ses direkt olarak bana annemin ve babamın adını söyleyerek emniyetten aradığını söyledi. Benzer sorular yönlendirerek konuşmayı devam ettiren şahıs, banka işlemleri ve ödemelerimi ne şekilde ve kimler aracılığıyla yaptığımı sordu. Kabalık yapmamak adına konuşmayı kesmedim. Bir taraftan acaba gerçekten emniyetten mi aradılar diye de aklımdan geçmedi değil.
Sorularına devam eden şâhısa gerekli cevapları telefonda değil de resmi bir şey varsa ilgili yere gelip cevaplandırayım dediğimde ise, telefondaki şahıs, ‘İnanmıyorsan al şefime veriyorum’ diyerek telefonu başka birine verdi. Karşımdaki adam da benzer sorular sordu ve ‘Cevaplamazsan gelip, kelepçeleyip götürürüz’ dedi. Bunun üzerine bende şahıslara 62 yıllık gazeteci olduğumu ve benzer dolandırıcılık haberlerini sürekli okuduğumu söylediğimde telefonu kapattı.”

Kendini avukat olarak tanıttı
Dolandırıcılık vakasıyla karşı karşıya kalan bir diğer gazeteci de Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır. Bayındır, ev kiralamak isteyen yeğeninin dolandırıcısıyla arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı; “Yeğenim “sahibinden.com” adlı sitede bir ev bulup beğenmiş. Fiyatı da uygun olduğundan kiralamak istemiş. İlan sahibini aradığında şahıs telefonu açmayıp mesaj göndermiş ve yoğun olduğunu belirtmiş. Tüm konuşmalarda ‘whatsapp’ uygulaması üzerinden yapılmış. Yeğenim evin kaporası için bu şahsa 500 TL göndermiş. Bir kez daha para isteyince yeğenim olayı bana anlattı. Aynı sitedeki ev için bu defa aynı şahsı ben aradım. Beni de telefonumu açmadı ve bana da aynı şekilde bir mesaj gönderdi. Mesajda da, ‘Kusura bakmayın aradınız ama müsait değilim şu an. Sanırım ev ile alakalı aradınız. Malum ev için çok kişi arıyor o yüzden net bir şey diyemiyorum.”
Kendisini avukat olarak tanıtan şahıs profil fotoğrafına inandırıcı olsun diye de bir avukat fotoğrafı koymuş. Koyduğu fotoğrafta Eski Baro Başkanı Ateş Hatimoğlu’na ait. Yazışma esnasında gazeteci olduğumu belirtsem de durumu pek de önemsedi.”