Dünya Bu kez de Kızılhaç!

Bu kez de Kızılhaç!

26.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde yardım kuruluşu Oxfam’da çalışan bazı kişilerin, Haiti’de depremzedelerle cinsel ilişkiye girdiğinin ortaya çıkmasının ardından benzer bir olayın da, Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nde (ICRC) yaşandığı ve bu nedenle üç yılda 21 personelin işten atıldığı yahut istifa etmek zorunda kaldığını bildirildi.

Bu kez de Kızılhaç

ICRC Genel Direktörü Yves Daccord, kuruluşun resmi sitesinde yaptığı açıklamada, ekibinden para karşılığı ilişkiye girmek gibi cinsel istismar konusundaki verileri taramalarını istediğini belirterek, bu kapsamda 2015’ten bu yana işledikleri cinsel suçlar nedeniyle 21 ICRC çalışanının işten kovulduğunu veya iç soruşturma esnasında istifa ettiğini tespit ettiklerini itifar etti. Daccord, yardım kuruluşunda çalışan iki kişinin de cinsel istismar şüphesiyle sözleşmelerini yenilemediklerini belirterek, “Bunları söylemekten derin üzüntü duyuyorum. Bu tür davranışlar hizmet sağladığımız insanlara ve topluluklara bir ihanettir. İnsan onuruna aykırıdır ve bunları önlemede daha dikkatli olmalıydık” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk değildi

İngiliz Times gazetesinin iki hafta önce yayımladığı araştırmada, 2010 depreminin ardından Haiti’ye yönelik yardım faaliyeti sırasında yaşanan cinsel istismar vakalarına dair yapılan iç soruşturma sonrası görevini suistimal etmekle suçlanan 3 Oxfam çalışanının istifa ettiği, 4 çalışanın da kovulduğu ortaya çıkmıştı. Haber sonrası İngiltere bu kuruluşa aktardığı bütçeyi düşüreceğini belirtmiş, bazı ülkeler de faaliyetlerini yasaklamıştı.