Gündem ‘Bu kez iyi bir şeyle gündem olduk’

‘Bu kez iyi bir şeyle gündem olduk’

25.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Gelik Beldesi’nde kömür karası iş elbiseleriyle bindikleri halk otobüsünde ‘Koltuklar kirlenmesin’ diye ayakta yolculuk ederek Türkiye’nin gündemine oturan maden işçileri, olayın sosyal medyada yayılmasının ardından ilk kez konuştu.

‘Bu kez iyi bir şeyle gündem olduk’

Otobüste ayakta yolculuk yapan 10 yıllık madenci Sabahattin Akkoç, maden ocağında yer üstüne çıktıkları asansör arızalandığı için Gelik’ten çıkmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, “Yolda yürürken otobüs şoförü durdu bizi aldı. Şoför arkadaş ‘Oturun’ dedi. Ama biz oturmadık koltuklar kirlenmesin diye. O da gündem oldu. Biz bu kadarını tahmin etmiyorduk. Güzergahı olmamasına rağmen müessese önüne kadar bıraktı bizi. Biz hep acıyla gündeme gelirdik. Bu sefer iyi bir şey ile gündeme geldik. Bu da bizi mutlu etti” dedi.

Haberin Devamı

‘Şoför ücret almadı’

Turgay İnam da aldıkları tepkilerden mutluluk duyduğunu anlatırken, “Otobüs şoförüne ‘Üstümüz pis, binebilir miyiz?’ dedik. O da ‘Ne demek ağabey binin tabii ki’ dedi. ‘Ücret verelim’ dedik kabul etmedi. Sohbet ederek yolculuk ettik” dedi.