Gündem Bu kez sarı tişörtle geldi

Bu kez sarı tişörtle geldi

18.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen üçü firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44’ü tutuklu 47 sanığın Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına dün devam edildi.

Bu kez sarı tişörtle geldi

“Kahraman” anlamına gelen “hero”, yazılı tişörtle gelmesiyle tepkilere neden olan sanık askerlerden astsubay Geçen haftaki duruşmaya tutuklu sanık MAK timi askerlerinden Gökhan Güçlü’nün üzerinde kahraman anlamına gelen ‘hero’ yazılı tişörtle gelmesi büyük tartışma yaratmıştı. Ceza ve Tekif Evleri Genel Müdürlüğü de konuyla ilgili inceleme başlattı.

Haberin Devamı

15 Temmuz’un yıldönümü anma etkinliklerinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tek tip kıyafet isteğinde bulunmuştu.
Dünkü duruşmaya darbeci askerler, tek tip kıyafetle getirilmedi ancak üzerlerinde herhangi bir mesaj içeren giysi giymelerine de izin verilmedi. Güçlü’nün de sarı renkli bir tişörtle geldiği görüldü.

Geçen duruşma öncesinde cezaevi ring aracından inmeyip direnince askerlerce zorla içeriye alınan, duruşmada Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ ile tartışıp dışarı atılan sanık SAT komandosu Yüzbaşı Haldun Gülmez dün de aynı tavrını sürdürdü. Gülmez, cezaevinde araçtan inmemek için direnince askerler tarafından havada taşınarak içeriye alındı.

Bu kez sarı tişörtle geldi

İkinci ‘hero’ vakası

Polatlı'daki darbe girişimine ilişkin 330 sanıklı davanın görülmesine, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda başlandı. Duruşmayı izlemek isteyen sanık yakınları, güvenlik kontrolünün ardından salona alındı. Güvenlik güçleri, üzerinde "Hero (Kahraman)" yazılı tişörtle salona girmek isteyen Emirhan B'yi gözaltına aldı.

Haberin Devamı