İzmir BU OKULDA SINAV “AMAÇ” DEĞİL, “ARAÇ”

BU OKULDA SINAV “AMAÇ” DEĞİL, “ARAÇ”

13.02.2016 - 09:50 | Son Güncellenme:

.

BU OKULDA SINAV “AMAÇ” DEĞİL, “ARAÇ”

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim veren TED İzmir Koleji, BTEC ve Cambridge dahil tüm sertifika programlarına sahip dil eğitimiyle dikkat çekiyor. İçinde kapalı yüzme havuzunu da bulunduran TED İzmir Koleji Kampüsü, bin 200 kis¸ilik nüfusun gereksinimleri kars¸ılayabilecek düzeyde, bir dizi yas¸am merkezini de içeriyor.
İzmir’de 15 bin 573 metre karelik bir alana kurulu olan TED İzmir Koleji, okul öncesi, ilk ve ortaokul düzeyinde eğitim veriyor. Lise bölümünün 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hazırlık seviyesinde açılacağı okul, öğrencilerine müzik kayıt stüdyosu, heykel-cam atölyesi, cam-seramik atölyesi, drama salonu, müzik prova odaları, robot tasarım stüdyosu gibi olanakları barındıran sanat, kültür ve hobi atölyeleri imkanları sunuyor.
İçinde kapalı yüzme havuzunu da bulunduran TED İzmir Koleji Kampüsü, bin 200 kis¸ilik nüfusun gereksinimleri kars¸ılayabilecek düzeyde, bir dizi yas¸am merkezini de içeriyor. Yabancı dil eğitimine özel önem veren okulda, İngilizce eğitiminin yanında İspanyolca eğitimi de veriliyor. Mevcut eğitim sistemini uygulama odaklı, pratik ve canlı bir modern eğitim modeli ile destekleyerek öğrencilere mesleki beceri kazandırmayı amaçlayan uluslararası bir eğitim programı olan BTEC, ülkemizde sadece TED Okullarında uygulanıyor. TED İzmir Koleji, BTEC’in yanı sıra Cambridge eğitim programlarını uygulama ve değerlendirme yetkisine de sahip.
DÜNYA STANDARTLARINDA DİL EĞİTİMİ
Okulun, fiziki yapısı bakımından dünya standartlarına uygun olduğunu anlatan TED İzmir Koleji Kurucu Müdürü İrfan Urhan, “Okulumuzun en temel özelliği; dil, akademik ve kişisel gelişim eğitimlerini birlikte sentezleyebilen, hayat başarısını ortaya koyacak çocuklar ve gençler yetiştirebilecek olmasıdır” dedi. Sınavı amaç olarak değil araç olarak gördüklerini kaydeden Urhan, “Dil eğitiminde dünya standartlarında BTEC ve Cambridge dahil tüm sertifika programlarını ortaya koyabileceğimiz bir yapı oluşturduk. Bu okulu bitiren her öğrenci, en azından 2 yabancı dili çok iyi kullanabilecek, CV’lerini oluşturabilecek birçok etkinliği burada gerçekleştirecekler. Türkiye’ye ve dünyaya yararlı insanlar yetiştirmek en büyük hedeflerimizden birisi” diye konuştu.
PDR BİRİMİ ÖĞRENCİ ODAKLI
Okulda TED Okullarına özgü olan değerler eğitimi, mesleki rehberlik, koruyucu ve önleyici rehberlik gibi çalışmalar da öncesi, ilkokul ve ortaokulda psikolojik danışma ve rehberlik (PDR) biriminden destek alınarak koordine ediliyor. Çalıışmalarını öğrenci merkezli yapılandırdıklarını söyleyen TED İzmir Koleji PDR Uzmanı Özlem Vardarlı, “Okulumuz PDR birimi burada öğrenim gören öğrencilerimizin karşılaştıkları güçlükleri, sorun haline gelmeden çözmelerine yardımcı olmayı, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine duyarlı, mutlu ve sağlıklı bireyler olmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Çalışmalarımızda gizlilik, gönüllülük ve bireye saygı esastır. PDR birimimiz çağdaş rehberlik modellerinden de yararlanarak okulumuzun ve toplumumuzun gereklerini de dikkate alarak çalışmalarını planlıyor” dedi.