Eskişehir BU PARTİYE GİRİŞLER ’MAMA’YLA

BU PARTİYE GİRİŞLER ’MAMA’YLA

25.11.2015 - 09:37 | Son Güncellenme:

.

BU PARTİYE GİRİŞLER ’MAMA’YLA

Eskişehir’de yaşayan bir hayvansever tarafından düzenlenen parti diğerlerine hiç benzemiyor. Her partide giriş ücreti veya bilet sorulurken, bu partiye girebilmek için yanınızda evcil hayvan maması getirmeniz gerekiyor.
Partiyi düzenleyen Özge Kıvrık, 2009 yılından bu yana sokak hayvanları yararına düzenlediği partilerden ’Partimin Adı Özgür Parti’ adlı organizasyonu gerçekleştirdi. Hayvanseverler ve birçok sivil toplum kuruluşunun da desteğini alan Kıvrık, konsere girişlerin maddi getirisi yerine sokaklarda yaşayan hayvanların karnını doyurmak için konser girişinde mama alma zorunluluğu getirdiğini söyledi. Kıvrık, bu fikrin sokaktaki hayvanların karnını doyurmakta tek başına yetersiz kaldığını fark etmesi üzerine ortaya çıktığını belirterek, “Kapı girişlerimiz mamalı gördüğünüz gibi. İnsanlar mamalarını alıp gelebilirler. Mama almadan gelenler kapıda da kilosu 5 liradan mama alabilirler. Sokaktaki hayvanlara dağıtacağız topladığımız mamaları. Ne kadar çok insan gelirse o kadar hayvan dostumuzun karnı doyacak. Sokakta gördüğüm aç hayvanlardan aklıma geldi. Çünkü ben tek başıma yetişemiyordum. Eğlence ve sosyal sorumluluk projesini bir araya getirme fikrini doğurdu bu bana. 2009 yılında kedi sevenler partisi ile başladık ve 2015 yılı oldu hala devam ediyorum. Sokaktaki hayvanları doyurmak benim için en iyi fikir oldu aslında. Yaşamım devam ettikçe ve bu güç bende olduğu sürece devam edeceğim” şeklinde konuştu.
Etkinliğe gelenler ise organizasyondan memnun olduklarını ancak bu tür organizasyonların bir kereden daha fazla olması gerektiğini belirtti.
4’üncü partiyi düzenleyen Özge Kıvrık’a arkadaşları tarafından ’Yüzyılın en iyi hayvan dostu’ yazılı bir Oscar heykeli de hediye edildi. Etkinlik, Eskişehirli farklı grupların konserleriyle sona erdi.