Ege Bu projeye ‘hayır’ denmez

Bu projeye ‘hayır’ denmez

12.05.2017 - 04:02 | Son Güncellenme:

Ulaştırma Bakanı Arslan, İzmir Körfez Geçişi Projesi’ne “Sırf kamuoyu oluşturmak ve ‘hayır’ dedim demek için bazılarının ‘hayır’ demesini anlamıyorum” dedi

Bu projeye ‘hayır’ denmez

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın İzmir Körfez Geçişi Projesi’nin yapımına olanak sağlayacak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu raporuna yönelik iki ayrı dava birden açıldı. Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Doğa Derneği ve 85 kişi birlikte, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ise ayrı bir davayla projenin fizibıl olmadığı, imar planlarında yer almadığı, körfezi kirleteceği, sulak ve doğa alanlarına zarar vereceği gerekçeleriyle ÇED olumlu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptalini istedi.

Haberin Devamı

Davaları değerlendirdi

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Körfez Geçişi’ne iki dava açılmasını şu sözlerle değerlendirdi: “Bu proje bizim prestij projemiz. Batırma tüp, yatay ada ve köprüyle geçilecek. Raylı proje olacak. İzmir körfezini düşündüğünüzde şehir yarım ay trafiği yaşıyor. Ring sistemi olacak. Trafik rahtalayacak, konfor artacak. Zaman ve yakıttan tasarruf olacak. Projenin bütün unsurları dikkate alınarak, Körfez’e zarar vermeyecek şekilde çalışma yaptık.”

‘Gizli gizli yapsaydık’

ÇED sürecinde tarafların düşüncelerini aldıklarını söyleyen Arslan, şöyle konuştu; “İhale süreci devam ediyor. Bütün sorular soruldu ve cevabı verildi. Sordukları soruların cevabını almışken, mahkemeye götürmelerini anlamlı bulmuyorum. Sırf kamuoyu oluşturmak ‘hayır’ dedim demek için bazılarının ‘hayır’ demesini ben anlamıyorum.”