Siyaset Bu sevdadan vazgeç

Bu sevdadan vazgeç

26.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkanlık sistemi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Bu sevdadan vazgeç kardeşim” çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli’ye de “Gel bu kişiyi kral yapalım, ne istiyorsa yapsın, sen de kurtul biz de kurtulalım” diye seslendi

Bu sevdadan vazgeç

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin olarak, “Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, Recep Tayyip Erdoğan başkan olsun diye şehit olmadı. Bu sevdadan vazgeç kardeşim. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni Pensylvania’daki bir meczup karşısında acze düşüreceksin, yüzlerce insan ölecek, sonra başkanlık başkanlık diye tutturacaksın” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun CHP grup toplantısındaki konuşmasından satırbaşları şöyle:

- DARBEYİ AKP YAPTI: Bu dönem, 12 Eylül döneminden hiçbir farkı yok, 12 Eylül koşullarından daha ağırdır. Bu kadar gazeteciyi, akademisyeni hapse atarsanız, Türkiye’de darbe oldu lafına kimseyi inandıramazsınız. Tam tersine Türkiye’de darbe oldu, darbeyi AKP yaptı, gazetecileri, aydınları, öğrencileri, askerleri hapse attı. Demokrasi askıya alınarak, TBMM devre dışı bırakılarak darbeyle mücadele edilmez. Bunlar aynı menzile giden iki farklı yapı, aynı hedefi güdüyorlardı, kendi aralarında kavga ettiler. Bunların arasında simbiyotik bir ilişki var, birbirinden beslenen ilişki. Binali Yıldırım’a soruyorum, Erdoğan, Davutoğlu cevap vermedi, siz bana cevap verme lütfunda bulunur musunuz. Neleri istediler, neleri verdiniz?

Haberin Devamı

- 17 ARALIK’I KAPATMAYACAĞIZ: Terör faaliyetinin başladığı gün 17 Aralık, diyorlar. Silahlı bir eylem değildir, ayakkabı kutularından çıkan paralar vardır. 17 Aralık’ı kendi yolsuzluklarını kapatmak için milat alıyorlar, yolsuzlukların üstünü kapatmayacağız. Darbeyi fırsat bilip 1 milyonu aşkın mağdur yaratıldı, ben sahip çıkıyorum. Onun mağduru da Sarraf, o da ona sahip çıkıyor, aramızdaki fark bu.

- ŞEHİTLERE İHANET: Başbakan, ‘Başkanlığın kapısı 15 Temmuz gecesi açılmıştır’ diyor. Böylece darbe gecesi Cumhurbaşkanı’nın, ‘Bu bize Allah’ın lütfu’ derken neyi kastettiğini açıklamış oldu. Bu söz, tankların önüne yatan şehitlerimize ve gazilerimize ihanettir. Astsubay Ömer Halisdemir, Recep Tayyip Erdoğan başkan olsun diye şehit olmadı. Kazanlı Mustafa Amca, Erdoğan başkan olsun diye şehit olmadı, şehitlerimize yazıktır, günahtır... Bu sevdadan vazgeç kardeşim, bu ülkeye ve cumhuriyete saygılıysan senin başkan olma gibi bir niyetinin olmaması gerekir. Bu zat, anayasal sınırlar içine çekilsin, hükümet, yargı kendi işine baksın. Türkiye Cumhuriyeti ordusunun peşmergelerin emrine verilmesi sizin ağrınıza gitmiyor mu? Oradaki kabile reisleri bile Türkiye Cumhuriyeti hükümetini azarlıyor.

Haberin Devamı

- GEL BU KİŞİYİ KRAL YAPALIM: Deniliyor ki, ‘Cumhurbaşkanı anayasayı ihlal ediyor, anayasayı değiştirelim’. Yeni anayasayı da ihlal etse ne yapacağız. Bahçeli’den istirham ediyorum. Gel bu kişiyi kral yapalım, ne istiyorsa yapsın, bir televizyon kanalını da verelim, 24 saat canlı yayın yapsın, sen de kurtul biz de kurtulalım. Partiyle ilişiği kesilmedi, tarafsız davranmıyor, 23.5 milyon oy almış bir başbakanı darbeyle alaşağı etti. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni Pensilvanya’daki bir meczup karşısında acze düşüreceksin, yüzlerce insan ölecek, sonra başkanlık başkanlık diye tutturacaksın....

‘YÜZDE 1’E İNDİR, DESTEKLEYECEĞİM’

Bir iktidar, işsizliği temel sorun olarak kabul etmiyorsa onu sandığa gömmenin zamanı görmüştür. Kredi kartı ve tüketici kredisi borcu olan vatandaşların faizlerini sıfırlayacağım dedim, vatandaş inanmadı, ama sözümüzün arkasındayız, Türkiye’yi tefeci faizden ancak CHP kurtarır. Faizler almış başını gidiyor, sorunu çözmek zorunda olan başbakan bankacılara kızıyor. Sen başbakan değil misin, sorunları çözmek için o makama gelmedin mi? Şikayet etmeye hakkın yok ki. Faizleri indirdiniz de CHP mi engel oldu? Meclis’e kanun teklifi ver, ‘faizler yüzde 1’i geçemez’ de, vallahi destek vereceğim. Bir yönetici şikayet ediyorsa yönetme iradesini kaybetmiş demektir.

- TERÖR ÖRGÜTÜNÜ DESTEK: Son bir haftada Türkiye Cumhuriyeti bir terör örgütüyle ilişkili konuma getirildi. 19 Ekim’de Cumhurbaşkanı, ‘Putin beni aradı, Halep’ten El Nusra’yı çektirir misiniz? Ben de talimat verdim’ dedi. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni bir terör örgütünü destekleyen konuma getirdi. İlk kez bir cumhurbaşkanı, bir terör örgütüyle Türkiye Cumhuriyeti’ni ilişkilendirmiştir. O silahları TIR’larla kime gönderiyordunuz? İtiraf, gayet açık, net. El Nusra’ya gönderiyordunuz. .

- SORUŞTURMA ÇAĞRISI: Soruyorlar kim FETÖ’cü, kim değil? CHP’yi de suçluyorlar. Başbakan’a çağrı yapıyorum. Ucu nereye giderse gitsin nereden başlarsa başlarsın, her türlü soruşturmaya var mısın? Gel arkadaş 60’lı, 70’lı, 80’lı, 90’lı yıllar sonuna kadar gidelim. Gelir mi, ağabeyi izin vermez.