Gündem Bu suç yaygınlaşarak artıyor, tutuklayın

Bu suç yaygınlaşarak artıyor, tutuklayın

22.04.2015 - 16:27 | Son Güncellenme:

Kendini polis olarak tanıtıp yaşlı kadının banka hesabını boşaltmakla suçlanan sanıkların hakimlik tarafından serbest bırakılmasına itiraz eden savcı, gerekçesini işte bu sözlerle açıkladı.

Bu suç yaygınlaşarak artıyor, tutuklayın

70 yaşındaki F.A. diz kapaklarından ameliyat olmak için para biriktirdi. Geçtiğimiz ay ise F.A.’nın yaşlılığından faydalanan kişiler, Kadıköy’de oturduğu evi arayarak kendisini polis olarak tanıttı ve bankadaki hesabının terör örgütlerince ele geçirildiğini belirtti. Daha sonra yaşlı kadının evine gelen kişiler 20 bin lira para ve ziynet eşyası aldı.

Haberin Devamı

TUTUKSUZ YARGILANMALARINA KARAR VERİLDİ

F.A’yı bankaya götürüp parasını da çeken 2 kişi, görevli polis memurlarınca şüpheli hareketleri nedeniyle banka önünde yakalandı. Adliyeye getirilen 2 şüphelinin üzerinde F.A’nın telefon numarası ve ev adresinin kayıtlı olduğu görüldü. Savcılık, şüphelileri "Dolandırıcılık" suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti. Anadolu Sulh Ceza Hakimliği ise şüphelilerin kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmadığı gerekçesiyle şüphelilerin tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

"TUTUKLANMAMA CAYDIRICILIK YÖNÜNDEN ETKİLİ DEĞİL"

Bunun üzerine soruşturma savcılığı Sulh Ceza Hakimliği’nin tutuklama talebini reddetmesine itiraz etti. Savcılık itiraz yazısında, "Kendilerini polis, hakim, savcı gibi tanıtıp bir çok kişiyi telafisi mümkün olmayacak şekilde dolandırıp mağduriyetlere sebebiyet verildiği, çok yaygın bir şekilde dolandırıcılık suçunun arttığı, tutuklanmamanın caydırıcılık yönünden etkili olmadığı anlaşılmıştır. Tutuklanmama kararına itiraz ediyoruz. Kararın kaldırılarak tutuklanmasına karar verilmesini talep olunur" dedi.