Ankara "Bu Toprakların Temeli Kadının Mukaddes Emeği Paneli"

"Bu Toprakların Temeli Kadının Mukaddes Emeği Paneli"

05.03.2018 - 15:46 | Son Güncellenme:

.

Bu Toprakların Temeli Kadının Mukaddes Emeği Paneli

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Yakın zamanda TBMM’de görüşülecek olan yıpranma payı ile ilgili yasa paketinin içinin dolu olmasını ve yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarına verilmesini istiyoruz" dedi.
Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu’nun düzenlediği ’Bu Toprakların Temeli Kadının Mukaddes Emeği Paneli’ gerçekleşti. Programda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Bizim sendika anlayışımızda önceliğimiz milletimiz ve devletimiz. Bu ülke üzerinde oyun oynayanlara karşı Memur-Sen ailesi olarak dimdik duracağız. Katsayı engelinin kaldırılmasında Memur-Sen inisiyatif koydu, 15 Temmuz’da 1 milyon üyemiz meydanları doldurdu. Bu yüzden Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in yanında durduğunuz için teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmasında sağlık çalışanlarının sorunları ve taleplerine de değinen Memiş şunları söyledi:
"Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirmezseniz, istihdam sorunuyla iş yükünü azaltmazsanız ne kadar modern hastaneler yaparsanız yapın, çalışanları memnun etmediğiniz takdirde bu dönüşüm yerinde sayar. Sağlık Bakanımız 36 bin sağlık çalışanının alınacağını açıkladı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yıpranma payında son aşamaya gelindi. Yakın zaman içinde konu TBMM’de görüşülecek. Biz, bu paketin içinin dolu olmasını ve yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarına verilmesini istiyoruz."
Kadının gerçek değerini İslam ile bulduğuna dikkat çeken Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan ise, "Kadının yüceliği ayaklarının altına cennet serilmesiyle tescil edildi. Hatta Peygamber Efendimiz veda hutbesinde kadınları erkeklere emanet etti. Biz kadınlar varoluşumuzdan bugünlere kadar büyük çileler çektik, bedeller ödedik. 28 Şubat’ın ayazında üşüdük, 15 Temmuz sıcağında kavrulduk. Acılarımız bize hep yoldaş oldu. Bizler sağlık ve sosyal hizmet çalışanları kadınlar olarak devletin şefkat elini hissettirdiği bir alanda çok onurlu bir mesleğin sahibiyiz. Kadın olmanın zor olduğu dünyamızda çalışan kadın olmak çok daha zordur" şeklinde konuştu.
Gülcan’ın konuşmasının ardından salonda bulunan davetliler siyah eldiven giyerek, ’Çocuk İstismarına Dur De’ sloganıyla çağrıda bulundu.
28 Şubat dönemini anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan ise, "O zamandaki devlet anlayışı millete yukarıdan bakan bir devlet anlayışıydı. 1980 darbesinde olduğu gibi sağcı der, solcu der, sizler gibi gençleri birbirine düşürür, yeterince kan akıtılınca el koyardı. Ekonomi berbattı, insan hakları yoktu. O dönemin Türkiye’sinde siyasi istikrarsızlık vardı, birkaç aylık hükümetler vardı" açıklamalarında bulundu.
Program, açılış konuşmasının ardından Gazeteci-Yazar Özlem Albayrak’ın moderatörlüğünde, 15 Temmuz şehidi Erol Olçok’un eşi Nihal Olçok, Suriyeli aktivist İman Bedir, 28 Şubat mağduru Zöhre Uçar ve UMKE gönüllüsü Yelda Özçelebi’nin katıldığı panelle devam etti.