Gündem Bu vatanda Ökkeş de bitmez, Mehmet de

Bu vatanda Ökkeş de bitmez, Mehmet de

29.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lice’de şehit olan Uzman Çavuş Korkmaz dün son yolculuğuna uğurlandı. Muş’ta kaza yapan araçta bulunan 3 asker hayatını kaybetti. Dağlıca’da 14 gün önce yaralanan Uzman Onbaşı Özata yaşam savaşını kaybetti

Bu vatanda Ökkeş de  bitmez, Mehmet de

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde önceki gün Güçlü Köyü Tepe Mevkii’nde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde uğurlama töreni düzenlendi. Saldırıda yaralanan ve tedavileri devam eden dört askerden üçü de şehit arkadaşlarının törenine katıldı. Yaralı askerleri komutanlarının teskin ettiği görüldü. Korkmaz, toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş’a uğurlandı.

Haberin Devamı

Şehidin cenazesini havaalanında babası Dursun, annesi Eşe Korkmaz, kardeşleri ve yakınları karşıladı. Korkmaz’ın cenazesi babaevinde helallik alınmasının ardından Veysel Karani Camii’ne getirildi. Camide düzenlenen cenaze törenine; Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil, Uğur Dilipak, Veysi Kaynak, MHP Kahramanmaraş milletvekilleri Fahrettin Oğuz Tor, Sefer Aycan, Adana 6’ncı Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Adana Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Tankçı Kurmay Albay Burç Pekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ile şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazını kıldıran Müftü Vekili Davut Polat, şehit için helallik isterken boğazı düğümlendi ve duygulandı. Şehidin cenazesi kılınan namazın ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘Çocuklarımı da veririm’

Şehidin 3 ağabeyinden en büyüğü olan Mehmet Korkmaz kardeşinin tabutunun götürüleceği sırada elini yumruk yapıp havaya kaldırarak “Bir Ökkeş şehit oldu, gerekirse çocuklarımı da veririm. Bu vatanda Ökkeş de bitmez, Mehmet de bitmez” dedi. Şehidin diyabet hastası olan annesi ve babası ile en son dün telefonda konuştuğu öğrenildi. Şehidin, Facebook’ta en son paylaştığı fotoğrafının altına da “Hayata inat gülümsüyorum” yazdığı görüldü.

2 haftada 4 şehit

Kahramanmaraş son 15 gün içerisinde 4 şehit haberiyle sarsıldı. 19 Ağustos’ta jandarma er 20 yaşındaki Ömer Erüstün Siirt’te, 24 Ağustos’ta sözleşmeli piyade er Ahmet Bıçakcı Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde, dün ise jandarma uzman çavuş Ökkeş Korkmaz Diyarbakır’da PKK’lılar tarafından, uzman çavuş Hüseyin Özdemir ise Muş’ta geçirdiği trafik hazasında şehit oldu.

14 gün sonra şehit oldu
Dağlıca bölgesinde geçen 14 Ağustos’ta PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata, 14 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu. Acı haberle, 23 yaşındaki Özata’nın memleketi Konya’nın merkez Selçuklu İlçesi’ne ateş düştü. Baba Mehmet ve anne Cennet Özata’nın oğullarının tedavi süreci nedeniyle GATA’da bulundukları öğrenildi. Şehit Özata’nın vatani görevini tamamladıktan sonra sözleşmeli olarak 1 yıl önce Uzman Onbaşı olarak göreve başladığı öğrenildi.