Bu yaz sarı giymek için 5 neden

Bu yaz biz kadınlar sarı tonlarının bağımlısı olduk. Bunun en büyük nedeni de tasarımcıların ve moda tutkunlarının bu rengi fazlasıyla öne çıkarmaları oldu. Tabii, bunların yanında sarı giymek için daha pek çok nedenimiz var.

İtiraf etmek gerekirse, tasarımcılar geçtiğimiz sezonlarda da sarı parçalara koleksiyonlarında yer verdiler. Tüm bunlara rağmen, çok az kadın sarının tonlarına uzak durmayı yeğliyor. Sarı, diğer renkler arasında küçümsenen bir ton. Oysa onunla ilgili bilinmeyen pek fazla detay var...

1. Sarı mutlu eder? Başka hiçbir renk sarı kadar güneşi ve yaz mevsimini sembolize etmiyor. Renk psikolojisinde sarı, ışık, optimizm ve mutlulukla eşdeğer. Ayrıca korkuları ve depresyonu azaltırken yaratıcılığı ve konsantrasyonu artırıyor.

2. Sarı genç gösterir

Haberin Devamı

Renkli giyinmeyi seviyorsanız, gri ya da siyah tonlarının aksine sarı otomatik olarak genç görünebilirsiniz. Özellikle neon gerçek bir gençlik kaynağı... Bu yüzden bu renk ünlüler arasında da özellikle tercih ediliyor.

3. Sarı her kadına yakışır?

Sarının size yakışmadığını mı düşünüyorsunuz? Yanılıyorsunuz... Bu renk gerçekten de her kadına yakışıyor. Öyle ki, sarışından esmere ve bronz tenlere kadar yakışmadığı kimse yok. Önemli olan sarının hangi tonlarını seçeceğiniz. Sıcak koyuya yakın ten renginde güçlü bir sarı tonu mükemmel olacaktır. Buna karşın daha solgun bir cilt tonunda daha hafif sarı tonlarını tercih edebilirsiniz. Cildinizi öne çıkarmak için kırmızı bir ruj size yardımcı olacaktır.

4. Sarı, vücudu formda gösterir

Zayıf görünmek isteyen herkesin tercihi kesinlikle siyah. Ancak yaz mevsimine yakışan aynı zamanda zayıf gösteren renk hangisi diye soracak olacaksınız, yumuşak pudra ve vanilya gibi pastel tonları diyebiliriz. Bu tonlar size zarif ve feminen bir hava katacağından vücudunuzu da olduğundan daha zayıf gösterir. Ayrıca canlı tonların cilde tazelik kattığını bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Özellikle farklı pastel tonlarını birbiriyle kombinlemek mükemmel bir seçenek olabilir.

5. Sarı, ideal kombin seçeneği

Baştan ayağa sarı tonlara bürünmek ise gerçekten cesaret işi. Bunun için mükemmel bir vücuda ve fazlasıyla modanın içinde olmaya gerek var. Yine de sarı tıpkı beyaz gibi diğer renklerle kombin yapılabilir. Özellikle lacivert, metalik ve kırmızı tonları, sarının en sevdiği renkler. Eğer sarıyı kıyafetlerde kullanacak kadar cesur değilseniz, o zaman aksesuarlarınızda sarı tonlarını tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı