Gündem Bu yıl sadece müzik yok

Bu yıl sadece müzik yok

19.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 4-8 Ağustos 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Bodrum Müzik Festivali kapsamında konserlere ek olarak film gösterimleri ve sergiler de izleyicilerle buluşacak.

Bu yıl sadece müzik yok

2005 yılından bu yana Türkiye ve dünyadan farklı orkestra, topluluk ve solistleri Bodrum’da bir araya getiren Bodrum Müzik Festivali, bu yıl 4-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında konserlerin yanı sıra film gösterimleri ve klasik müzikle iç içe geçen rehberli turlar da yapılacak.

Haberin Devamı

Bu yıl festivalin ilkleri arasında, Fazıl Say’ın ‘Güz Şarkıları’ albümünün seslendirileceği ve tamamıyla Philip Glass’a adanmış bir program ve genç piyanist Víkingur Ólafsson’ın konuk edileceği ‘Gece Konserleri’ etkinliği yer alıyor. Ayrıca dikkat çeken genç sanatçıların yer alacağı ‘Gün Batımı Konserleri’ de yine festivalin ilkleri arasında.

Bodrum Müzik Festivali bu yıl ayrıca, İstanbul Müzik Festivali’yle iş birliğine giderek, piyanist Gülsin Onay ve film yönetmeni Murathan Özbek’in yer aldığı ‘Yolda’ adlı disiplinlerarası bir projeye de imza atıyor.

Festival beş gün boyunca, Fazıl Say, Gülsin Onay, Murat Karahan, Christina Pluhar, Lauren Fagan, Alina Pogostkina, Víkingur Ólafsson ve Avi Avital gibi yıldızların yanı sıra; Sevil Ulucan, Hillel Zori, İbrahim Yazıcı, Erman Türkili, Çağ Erçağ, Gülru Ensari, Dorukhan Doruk, Camille Thomas ve Veriko Çumburidze’nin aralarında bulunduğu virtüözleri de müzikseverlerle buluşturacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, L’Arpeggiata, Olten Quartet ve LUDWIG Orkestrası’nın aralarında bulunduğu topluluklara da ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Gülsin Onay’a Onur Ödülü

Festival, Şevket Sabancı Parkı’nda gerçekleşecek ‘Sabah Konserleri’, D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro’da ‘Gün BatımKonserleri’, D-Marin Turgutreis’teki ‘Akşam Konserleri’, The Marmara Bodrum’daki ‘Gece Konserleri’, Bodrum Mozole Anıt Müzesi’nde rehberli turlar ve konserlerle birlikte Cinemarine Açıkhava Sineması’ndaki film gösterimleriyle Bodrum’a yayılacak. Festival kapsamında uluslararası müzik kariyeriyle tanınan, dünyanın en önemli orkestraları ve şefleriyle birbirinden başarılı konserlere imza atan, özellikle de Ahmed Adnan Saygun yapıtlarının dünyaya tanıtılmasında öncülük eden piyanist Gülsin Onay’a Onur Ödülü takdim edilecek.

Sanata Bi Yer Sergisi

Doğuş Grubu’nun; 900’ü aşkın üniversite öğrencisinin çalışmalarına alan yaratan sosyal sorumluluk platformu Sanata Bi Yer, Bodrum Müzik Festivali kapsamında çeşitli noktalarda sanata alan açacak. Sanata Bi Yer platformuna ait işlerden bir seçki 14. Bodrum Müzik Festivali kapsamında D-Marin Turgutreis Marina’da sergilenecek. Sergi, festival boyunca ilham almak ve gençleri desteklemek isteyen sanatseverleri bekliyor.

Haberin Devamı

Bodrum’un kültürel değerini, burayı sanat rotasının bir parçası haline getirerek değerlendirmeyi amaçlayan festival, bu yıl da kurucu marka olan Doğuş Grubu başta olmak üzere; fizy, DenizBank, Audi ve D-Marin’in desteği; TV+, The Marmara Bodrum, Zubizu, NTV ve Radyo Voyage’ın katkıları ile kapılarını açacak. Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan Bodrum Müzik Festivali’nin biletleri, mobilet.com ve mobilet iOS uygulaması üzerinden alınabilecek. Genel satış öncesinde DenizBank müşterilerine özel olarak iki gün boyunca ön satışta olacak. Tüm bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanan festivalde bu sene Gülsin Onay’ın vereceği konserin bilet gelirleri de Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne aktarılacak.

Ara Güler Sergisi

Doğuş Grubu, fotoğraf dünyasının duayenlerinden Ara Güler’in sanatçı kimliğini ve eserlerini gelecek nesillere taşımak amacıyla arşivi ve müzesi için bir iş birliği yapıyor. Bu yılın ikinci yarısında Doğuş Grubu tarafından Bomontiada’da açılması planlanan Ara Güler Müzesi’nin bir yansıması olarak Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi koleksiyonundan farklı dönemlere ait Bodrum temalı bir fotoğraf seçkisi 14. Bodrum Müzik Festivali kapsamında The Marmara Bodrum’da sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Bu yıl sadece müzik yok