Gündem Bu yılın teması hayvan sevgisi olsun

Bu yılın teması hayvan sevgisi olsun

12.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Veteriner Hekimler Birliği’nin önerisi, bu yıl 14 Şubat’ın hayvan sevgisi temasıyla geçmesi. Birlik, sevgililerin harcamalarını sahipsiz hayvanlar için yapmasını istiyor...

Bu yılın teması hayvan sevgisi olsun

Sevgililer Günü yaklaşırken, hediye arayışından yorulanlara Veteriner Hekimler Birliği’nin farklı bir önerisi var. Bu özel günde Türkiye’de hayvan sevgisinin öne çıkarılmasını talep eden birlik, hediye bütçelerinin de barınaklardaki hayvanlar için kullanılmasını öneriyor.

Haberin Devamı

Bu yılın teması hayvan sevgisi olsun
“Hep biz batıyı örnek alıyoruz, gelin bu sefer biz örnek olalım ve yeni bir gelenek başlatalım” diyen Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Talat Gözet’in çağrısı şöyle: “Hayvan sevgisi insanı iyileştirir, kötü durumlara güzel bakmanızı sağlar, aynı zamanda da insan sevgimizi pekiştirir. Onlar insanlara iyi birer dosttur, yol arkadaşıdır. Gelin bu bütçeyle ilimizde, ilçemizde ve semtimizde bulunan hayvan barınaklarına destek olalım. Eşlerimizle ve sevdiklerimizle birlikte barınakları ziyaret edelim. Oradaki hayvanlara bir kutu mama, bir kutu süt alalım. Ya da sokakta gördüğümüz sevimli bir dostumuza sevgimizi gösterelim. Hatta imkânınız varsa gerek barınaklardan gerekse temin edebileceğiniz bir yerden bir evcil hayvan sahiplenin.”