Ege Buca’da Gölet tepkisi

Buca’da Gölet tepkisi

06.02.2018 - 23:36 | Son Güncellenme:

Buca Belediyesi’nin meclis toplantısına, gündem dışı başkanlık önergesi olarak gelen ve Buca Gölet işletmelerinin intifa hakkını 15 yıla çıkarıp özel bir şirkete verilmesi talebi, AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan tarafından tepkiyle karşılandı.

Buca’da Gölet tepkisi

Meclis üyelerine sunumu yapılarak Gölet tesislerinin özel bir firmaya verilmesini isteyen Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın bu talebini kabul edilemez bir girişim olarak gördüklerini ifade eden Mustafa Arlsan şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

‘Yönetim beceriksizliği’

“Burası Buca halkına ait, ve tüm İzmirliler’in kullanımına açık belediye sosyal tesisleridir. Buca Gölet sosyal tesisleri adı üzerinde halkın nefes alacağı, uygun fiyatlarla çay, kahve içip uygun fiyatlarla yemek yiyeceği bir yerdir. Bu güzelim tesislerin şu anda yöneticiler tarafından işletilemiyor olması, yönetim beceriksizliğidir. Siz işletmeyi beceremediğiniz için başınızdan atıp hele hele 15 yıllığına verip, sizden sonraki gelecek üç dönemi ipotek altına almaya asla hakkınız yoktur. Burası Buca’nın, Bucalı’nındır.”

MÜSAADE ETMEYİN!

İşletemiyoruz veya paramız yok gerekçeleri ile bir şirkete verilmesi kesinlikle doğru bir yaklaşım olmadığını vurgulayan Arslan, “Yap işlet devret modeliyle verilecek denmektedir. Zaten var olan bir yer için yap işlet devret olmaz. Burada ise zaten var olan ve Buca’nın olan bir yerin birilerine devredilmesi yani elimizde olan bir yerin elden çıkarılması söz konusudur. Tüm Bucalı hemşerilerime sesleniyorum. Buca Gölet tesislerinin verilmesine müsaade etmeyiniz” dedi.