Ege Buca metrosu için ilk kazma 2018’de

Buca metrosu için ilk kazma 2018’de

05.10.2017 - 05:57 | Son Güncellenme:

47 muhtarın sorunlarını dinleyen Başkan Kocaoğlu, önemli bir müjde verdi: Buca metrosunun temeli seneye atacağız...

Buca metrosu için ilk kazma 2018’de

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar’da başlattığı ‘Muhtarlar Buluşması’ etkinliğinin ikincisinde Buca’daki 47 muhtarla bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını tek tek dinleyen Kocaoğlu, Buca metrosunun projesinin tamamlandığını ve temelinin 2018 yılında atılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kentteki muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını yüz yüze dinlemek amacıyla Karabağlar’dan başlattığı Muhtarlar Buluşması etkinliğinin ikincisi Buca’da yapıldı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı toplantıda, ilçedeki 47 muhtar sorun ve taleplerini dile getirdi.

‘Buluşma noktası olacak’

Toplantının açılış bölümünde konuşan Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir’in işi, ilçe belediyesinin işi demeden kentin tüm eksiklerini gidermeye çalıştıklarını kaydetti, ilçe belediyelerin projelerine de maddi destek verdiklerini söyledi.

Buca’nın en büyük sorununun ilçede yaşanan trafik sıkışıklığı olduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Tınaztepe, Çamlıkule’den Üçyol’a kadar planladığımız Buca metrosunun projesi bitti. Şu anda Bakanlık’ta. 2018 yılında temelini atacağız” diye konuştu. Başkan Aziz Kocaoğlu, Homeros Bulvarı’nda ise kamulaştırmaların devam ettiğini belirtti, “Askeri bölge ve mezarlığın altını tünelle geçeceğiz. İhale ve yer teslimini yaptık. Ayrıca Altındağ’da Musevi mezarlığı olarak bildiğimiz bölgeden Otogar’a ve Çevre Yolu’na bağlanacak viyadüğün ihale ve yer teslimini de yaptık” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca’nın merkezinde yer alan Şirinyer Parkı’nın ilçeye yakışan bir hale getirilmesi için harekete geçtiklerini söyledi. Buca Belediyesi ile birlikte uzun süre davalarla uğraştıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Şimdi o problem bitti. Buca’nın buluşma noktası haline getireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Sorunlar çözülecek’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılına kadar 100 hektar alandaki 9 ilçeye hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, bugün yeni bağlanan ilçelerle birlikte 1 milyon 200 bin hektar, 30 ilçe, 600 köy ve 1294 mahallenin sorumluluk alanlarına girdiğini vurguladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, altyapı sorunlarının çözülmesi için daha yeni bağlanan ilçelere ağırlık verdiklerini söyledi.