Burdur BUCAK RESMEN "MODEL ORMAN" ADAYI OLDU

BUCAK RESMEN "MODEL ORMAN" ADAYI OLDU

23.10.2014 - 16:41 | Son Güncellenme:

.

BUCAK RESMEN MODEL ORMAN ADAYI OLDU

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü 2013 yılında merkezi Kanada’da bulunan "Uluslar Arası Model Orman Ağı"na aday adayı başvurusundan sonra yapılan değerlendirme resmi olarak model orman adaylığı kabul edildi.
Uluslararası Model Orman Ağı Sekretaryası (Ağ) ve 12 ayrı ülke temsilcilerinin katılımıyla 14-18 Ekim 2014 tarihlerinde MedForum 2014 toplantısı Hırvatistan’da düzenlendi. Hırvatistan’ın Skradin şehrinde yapılan Medforum 2014 toplantısında Bucak Model Orman tanıtılarak resmi adaylık belgesi alındı. Tanıtım için 15 dakikalık sunum yapıldı ve ayrıca Türkeye ve Bucak’a ait görüntülerin yer aldığı 5 dakikalık bir film izletildi. Hırvatistan’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Türkiye, Fransa, İspanya, İtalya, Kanada, Fas, Cezayir, Bosna, Sırbistan, Arnavutluk ve Karadağ katılmıştır.
Toplantıya Türkiye’den Orman İdaresi ve Planlama Daire Başkanı Rüstem Kıriş, Şube Müdürü Mustafa Çiftçi ve Bucak Model Orman Dernek Başkanı ve İşletme Müdürü Mehmet Karabacak ve Yalova’dan bir heyet katıldı. Toplantıya katılan diğer ülke temsilcilerine plaket ve hediyeler verildi.
Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bucak’ın da Model Orman Ağı’na üyeliği için 2013 yılında çalışmalara başlanmış, kısa bir sürede işlemleri tamamlanan Bucak da Aday Model Orman olarak ilan edilmeye hak kazanmıştır. Model Orman Adaylığına hak kazanan Bucak’a Adaylık Sertifikası Ağ temsilcileri tarafından Hırvatistan’ın Skradin şehrinde verildi.
Toplantı sonrası Bucak Model Orman çalışmaları ile, Fas, Cezayir ve Tunus ülke temsilcileriyle mevcut model ormanlar arasında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik ortak bir proje hazırlanması konusunda görüş birliğine varıldı.
Bucak Orman İşletme Müdürlüğü adayım sürecinden sonra Türkiye’de Yalova’dan sonra çeşitli ülkelerin üyesi bulunduğu ve bölgelere ayrıldığı Uluslararası Model Orman Ağı’nın Akdeniz Model Orman Ağı resmi üyesi olacağı belirtildi.