Adana "Buğday Üretimi Sürdürülebilir Hale Getirilmeli"

"Buğday Üretimi Sürdürülebilir Hale Getirilmeli"

24.05.2018 - 09:47 | Son Güncellenme:

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru: "Ekmeğin ham maddesi olan buğdayın üretimini sürdürülebilir hale getirmek gerekiyor. Eğer çiftçi buğdaydan başka ürünlere yönelirse ülke için gelecekte büyük bir tehlike var demektir"

Buğday Üretimi Sürdürülebilir Hale Getirilmeli

ADANA (AA) - Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, "Ekmeğin ham maddesi olan buğdayın üretimini sürdürülebilir hale getirmek gerekiyor. Eğer çiftçi buğdaydan başka ürünlere yönelirse ülke için gelecekte büyük bir tehlike var demektir." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır buğdaya fiyat farkı desteği olarak ton başına 50 lira verildiğini ifade etti.

Bu primin artması gerektiğini aktaran Doğru, şunları kaydetti:

"Ekmeğin ham maddesi olan buğdayın üretimini sürdürülebilir hale getirmek gerekiyor. Eğer çiftçi buğdaydan başka ürünlere yönelirse ülke için gelecekte büyük bir tehlike var demektir. Ton başına prim yıllardır artmadı. Artık bunu arttırmanın, buğday çiftçisine maddi destek sağlamanın zamanı geldi. Kamuoyunda her yıl buğday fiyatları gündeme geldiğinde, ekmek fiyatları da tartışılmaya başlanıyor. Gıda enflasyonunda hep çiftçi hedef gösterilir. Halbuki gıda enflasyonunu meydana getiren çiftçi değildir."

Doğru, çiftçilere teşvik vererek onların doğru yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.