Gündem Bugün ve bayramda hava nasıl olacak? İşte son tahminler

Bugün ve bayramda hava nasıl olacak? İşte son tahminler

21.09.2015 - 10:09 | Son Güncellenme:

Hava durumu ile ilgili vatandaşın merakla beklediği haber geldi. Peki Bugün ve bayramda hava nasıl olacak? İşte son tahminler... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölgelerimizde beklenen hava sıcaklık değerleri şöyle;

Bugün ve bayramda hava nasıl olacak İşte son tahminler

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Manisa, Balıkesir, Sinop, Giresun, Kayseri, Gümüşhane, Bayburt, Antalya, Isparta, Burdur, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile gece saatlerinde İzmir, Muğla ve Aydın'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey kesimlerde kuzeyli, iç ve güney bölgelerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra güneydoğu kesimleri ile Balıkesir çevrelerinin yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
EDİRNE Parçalı az bulutlu 32
ISTANBUL Parçalı bulutlu 28
KIRKLARELI Parçalı az bulutlu 31

EGE

Parçalı bulutlu, iç kesimleri ile gece saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
DENİZLİ Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
IZMIR Parçalı bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
MANISA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34
ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
HATAY Parçalı çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
MERSİN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimleri ile Kayseri çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin doğusunda güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
CANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31
ESKISEHIR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
KONYA Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 28

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri ile Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BARTIN Parçalı bulutlu 29
BOLU Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
DÜZCE Parçalı yer yer çok bulutlu 29
SİNOP Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31
ORDU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
TRABZON Parçalı yer yer çok bulutlu 26

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu, kuzey ve batısının parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin batısında güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BİNGÖL Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32
ERZURUM Parçalı bulutlu 27
KARS Az bulutlu 26
MALATYA Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 35
GAZIANTEP Parçalı bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32
SIIRT Parçalı bulutlu 35
ŞANLIURFA Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu

KURBAN BAYRAMI'NDA HAVA NASIL OLACAK?

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kurban Bayramı'nda hava durumu tahminleriyle ilgili bilgi verdi. Eroğlu, "Ülkemizin büyük bölümünün yağışlı geçmesi bekleniyor" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı süresince ülke genelinde yağış beklendiğini, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, pazartesi gününden (bugün) itibaren yurdun iç ve batı bölgelerinde 3 ila 6 derece azalacağının tahmin edildiğini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Eroğlu'nun Kurban Bayramı için meteorolojik değerlendirmede bulunduğu belirtildi.

Buna göre, Bakan Eroğlu, arife günü Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğini vurguladı. Eroğlu, "Yağışların Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale, Edirne çevreleri ve Isparta'nın güneyi ile Burdur'un doğusunda kuvvetli olması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı süresince ülke genelinde yağış beklendiğine dikkati çeken Eroğlu, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, pazartesi gününden itibaren yurdun iç ve batı bölgelerinde 3 ila 6 derece azalacağının tahmin edildiğini belirtti.

Bayramın birinci günü Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında sağanak yağışlar görüleceği, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğine işaret eden Eroğlu, "Bayramın ikinci günü Marmara'nın güneydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Edirne ve Çanakkale çevrelerinde sağanak yağışlar görüleceği, diğer bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, bayramın üç ve dördüncü günleri, Marmara'nın doğusu İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ardahan ve Kars çevrelerinde yerel sağanak yağışlar meydana gelebileceğini bildirdi.

Vatandaşların bayramını da kutlayan Eroğlu, "Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı en samimi duygularımla tebrik eder, bütün insanlığa mutluluk getirmesi temennisi ile selam ve sevgilerimi sunarım" ifadelerine yer verdi.