Geri Dön

Bugün ne pişirsem? 11 Ekim günün menüsü

11 Ekim günün menüsünde neler var? "Bugün ne pişirsem?" diyenler için şahane tarifler. İşte çorbadan tatlıya ana yemekten salataya en güzel tarifler ve yapılışları "bugün ne pişirsem?" menüsünde...

Bugün ne pişirsem?  11 Ekim günün menüsü

Her gün ne pişireceğini düşünenler güzel bir menü bulmanın ne kadar zor olduğunu bilirler. Hangi çorbayı yapsam? Salataya hangi soslar yakışır? Makarnayı peynirli mi yoksa salçalı mı yapsam? Bu sorulara son vermek için 11 Ekim günün menüsünü sizler için hazırladık.

Peki, bugün menüde neler var?
1-Ayran tarhanası çorbası
2-Zeytinyağlı fasulye
3-Garnitürlü pirinç pilavı
4-Ev yoğurdu

Sıra geldi tariflere.

Ayran Tarhanası Çorbası Tarifi


Yöresel bir çorba olan ayran tarhanası için malzemeler
2 su bardağı kurutulmuş ayran tarhanası
4 litre su
Tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Nane


Ayran tarhanası yapılışı
Kuru tarhanaları derin bir kabın içine alıp, üzerine çıkacak kadar ılık su ekleyip yumuşatın. Yaklaşık 2 saat kadar bekleyen tarhanalar yumuşayacaktır. Pişirme tenceresine aldığını tarhananın üzerine suyu ilave edip 2 saat kadar kaynatın. Suyun yanına et suyu da ilave edebilirsiniz. Tarhanalar iyice parçalansın diye çırpıcıyla ara sıra karıştırın.

Çorba orada pişmeye devam ederken orta boy bir tavaya yemeklik şekilde doğradığınız soğanları ve yağı koyup kavurun. Salçaları da ilave ettikten sonra güzelce karıştırın. Üzerine naneyi de ilave edip tencerede kaynayan tarhananın üzerine dökün. Yaklaşık bir 10 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatabilirsiniz.

Kış aylarında şifa deposu olan ayran tarhanası çorbanız afiyet olsun.

Bugün ne pişirsem  11 Ekim günün menüsü

Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi



Afiyet olsun...

PembeNar Özel

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber