Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 3 Mart Bugün ne pişirsem: 3 Mart Bugün günün menüsünde: Tarhana çorbası, yumurtalı ıspanak, sarımsaklı makarna ve etimek tatlısı. 1 Tarhana çorbası malzemeleri: 1 bardak toz tarhana 6 bardak sıcak et suyu 2 kaşık sıvıyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı nane Tarhana çorbası yapılışı: Tarhanayla 1 bardak et suyunu karıştırarak bekletin. Sıvıyağı tencereye alın. Kızdıktan sonra salça ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, pulbiber ve naneyi katıp karıştırın. Islattığınız tarhanayı karıştırarak ekleyin. Geri kalan et suyunu da ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynatın. 2 Yumurtalı ıspanak malzemeleri: 500 gram ıspanak 1 soğan 3 kaşık sıvıyağ 4 yumurta 1/2 çay bardağı su Tuz, karabiber, pulbiber Yumurtalı ıspanak yapılışı: Ispanaları yıkayıp süzdükten sonra iri iri doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp kızdırdığınız sıvıyağda kavurun. Ispanakları ekleyip kavurun. Suyunu ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu çekince baharatlarını ilave edin. Üzerine yumurtaları kırın. Kapağını kapatıp birkaç dakika pişirdikten sonra sıcak servis edin. 3 Sarımsaklı makarna malzemeleri: 1 paket makarna Yarım çay bardağı sıvıyağ 3 tatlı kaşığı tuz 5 diş sarımsak 3 kaşık salça Sarımsaklı makarna yapılışı: Makarnayı haşlayıp süzün. Kızdırdığınız sıvıyağa ince ince kıydığınız sarımsakları ekleyip kavurun. Salçayı ve baharatı ekleyip kavurmaya devam edin. Makarnayı da ilave edip karıştırın. 4 Etimek tatlısı malzemeleri: Bir paket etimek Şerbet için: 1,5 bardak şeker 2 bardak su Muhallebi için: 750 ml süt 6 kaşık şeker 1 vanilya 1 kaşık tereyağı 6 kaşık un 2 kaşık mısır nişastası Üzerine: 1 paket krem şanti 1 bardak süt Çekilmiş ceviz Etimek tatlısı yapılışı: Şerbet malzemeleri karıştırarak kaynatın ve şeker eridikten sonra 10 dakika kadar bekletin. Geniş bir tepside etimekleri yan yana dizin. Kepçe ile şerbeti etimeklere dağıtın. Etimekler şerbeti çekerken muhallebiyi hazırlayabilirsiniz. Sütün içine tereyağı ve vanilya hariç tüm muhallebi malzemeleri koyup karıştırarak hazırlayın. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip 3-4 dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Bir müddet dinlendirip etimeklerin üzerine dökün. Krem şantiyi dökmeden önce etimeklerin iyice soğumasını bekleyin. Sonra krem şantiyi hazırlayıp üzerine bıçak yardımıyla sürün ve cevizleri de döküp buzdolabında bekletin. dilerseniz antepfıstığı da dökebilirsiniz. Bugün ne pişirsem: 2 Mart tarhana çorbası tarifi yumurtalı ıspanak tarifi sarımsaklı makarna tarifi etimek tatlısı tarifi