Siyaset Buldan’ı uyarın

Buldan’ı uyarın

02.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti grubu, HDP’li TBMM Başkanvekili Pervin Buldan’ı, “uyarması” için TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a yazı gönderdi. Yazıda, Buldan’ın içtüzük ve anayasaya aykırı olarak Meclis’i yönettiği iddia edildi

Buldan’ı uyarın

Ak Parti Grup başkanvekilleri Bülent Turan, Mustafa Elitaş, Naci Bostancı, Mehmet Muş ve İlknur İnceöz imzasıyla 20 Haziran’da Kahraman’a gönderilen yazıda, Buldan’ın birleşimleri çalışma usullerini, teamülleri göz ardı ederek yönettiği belirtildi. Buldan’ın, “yetkisi olmadığı halde oturumlara saatlerce ara verdiği” kaydedildi. Anayasaya göre Meclis Başkanı ve Başkanvekillerinin Genel Kurul’u tarafsız yönetme zorunluluğu olduğu hatırlatılan yazıda, “Sayın Buldan ise mensubu olduğu partinin Grup Başkanvekili gibi Başkanlık Kürsüsü’nden fikirlerini söylemektedir” denildi.

Tutanaklar da eklendi

Buldan’ın 8 Haziran 2016’daki birleşimde, “terör örgütünün konuya ilişkin görüşleriyle örtüşen bir konuşma yaptığı”, yönettiği 19 birleşimde iç tüzüğün belirlediği konuşma sürelerine aykırı olarak söz verdiği ifade edildi. Buldan’ın bu yolla Genel Kurul’un çalışmalarını engellediği, birçok kez Meclis’in köklü geleneklerini göz ardı eden uygulamalar yaptığı anlatılan yazıda Ak Partili grup başkanvekilleri, Kahraman’a şu çağrıyı yaptı:

“Adınıza Genel Kurulu yöneten başkanvekilini iç tüzük ve teamüller çerçevesinde davranması, iç tüzüğe ve teamülleri uygulamaya azami gayret göstermesi hususunda uyarılmasını bilgilerinize arz ederiz.”
Yazıya Buldan’ın yönettiği oturumlardaki bazı tutanaklar da eklendi