Gündem Bülent Arınç’ın damadı FETÖ’den tutuklandı

Bülent Arınç’ın damadı FETÖ’den tutuklandı

06.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Daha önce çıkarılan KHK kapsamında meslekten ihraç edilen Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter, FETÖ üyesi olmak suçundan sevkedildiği mahkemece tutuklandı

Bülent Arınç’ın damadı FETÖ’den tutuklandı

Ankara’da yürütülen FETÖ odaklı operasyonlarda dün sürpriz bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ kapsamındaki soruşturmada, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Yeter, dün sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Ankara’daki evinden gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Yeter, Ankara Adliyesi’nde soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Özgür Kamışlık tarafından sorgulandı.

Kamışlık, ifadesini aldığı Yeter’i Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi hakimliğe sevketti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde ifadesi alınan Yeter’in tutuklanmasına karar verildi. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda doçent olarak görev yapan Yeter, 673 sayılı OHAL KHK’sı ile FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle kamu hizmetinden ihraç edilmişti.

Soruşturma kapsamında, eski Erzincan İliç Savcısı Bayram Bozkurt’un ifadesinin alındığı ve Bozkurt’un bu ifadesinde Yeter’in hakim ve savcıların referans işleriyle ilgilendiğini iddia ettiği öğrenildi. Bozkurt, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in CHP İstanbul Milletvekili seçilmeden önce makamından gözaltına alınıp bir süre tutuklu kaldığı ve yargılanarak beraat ettiği Erzincan’daki Ergenekon davasının gizli tanıkları arasında yer almıştı. Gizli tanık Lagos’un, Yeter’i, Konya Selçuk Üniversitesi’nde okuduğu dönemde ‘mahrem yapılanma’ içinde yer almakla ve ‘abi’ olmakla itham ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Öte yandan FETÖ soruşturması kapsamında Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nca Ankara merkezli 20 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 16’sı subay, 19’u astsubay olmak üzere 35 muvazzaf subayının gözaltına alındığı öğrenildi.

‘Damadıma güveniyorum’

Damadının gözaltına alınmasından sonra Bülent Arınç, “Damadımıza her bakımdan güveniyoruz. Kesinlikle bir ilişkisi olmadığına inanıyoruz. Kendisini sevinçle bekliyoruz” dedi.