Geri Dön

Bulgurlu tavuk tarifi

Yılbaşı sofrası için pratik bir tarif arayanlara süper öneri. Bulgurlu tavuk tarifi...

Bulgurlu tavuk tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 orto boy kuru soğan
3 arpacık soğan (ince doğranmış)
10 tavuk pirzola (kemiklerinden ayrılmış)
7-8 cherry domates veya 3-4 küçük boy domates (doğranmış)
3 diş sarımsak
Çeyrek limon (rendelenmiş)
1 bardakı bulgur
Yaklaşık 1 bardak kaynamış su veya tavuk suyu
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 bardak konserve bezelye
1 limon (dilimlenmiş)

Bulgurlu Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuklarınızın iyice pişmesi için düdüklü tencerenin içinde 10-15 dakika pişirin.

Daha sonra yağı ve tavukları bir tavaya alın her iki tarafı da pişinceye kadar çevirin. Pişince bir tabağa alın.

Tavada kalan yağ ile soğanları kavurun. Üzerine domates, sarımsak, limon kabuğunu ekleyin.

5 dakika kadar pişirin. Tavukları tekrar tavaya alın.

Biraz daha çevirdikten sonra bulgurları ekleyin. Üzerini bir parmak geçecek kadar kaynamış suyu ve tuzu ilave edin.

Tavanın kapağını kapatıp bulgurların suyu çekmesini sağlayın. Çekince bezelyeleri ekleyin.

Servisinizi limon dilimleriyle yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber