Siyaset Bunlar beyhude gayretlerdir

Bunlar beyhude gayretlerdir

22.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin “halk oylaması sonuçlarının kesinleştirilmesinin önlenmesi” amacıyla Danıştay’da dava açmasını eleştiren Başbakan Yıldırım, “Milletin zamanını israf etmenin manası yok. YSK’nın kararı kesindir, bunun üstüne herhangi bir yargı yolu yoktur” dedi

Bunlar beyhude gayretlerdir

Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin Danıştay’da dava açmasıyla ilgili olarak “İstedikleri yere gidebilirler. Neticede, milletin kararının üzerine hiçbir mahkeme bir karar ihdas edemez” dedi.
Cuma namazını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde kılan Başbakan Yıldırım çıkışta açıklamalarda bulundu. Yıldırım’ın açıklamaları özetle şöyle:
MİLLETİN ZAMANINI İSRAFTIR: (CHP’nin Danıştay’da dava açması) Millete gittik, kararı millet verdi. Milletin kararını mahkemelerde şikayetle düzeltmek, demokrasinin bir yolu değildir. İtiraz hakkını herkes kullanma durumundadır. Buna diyecek bir şeyimiz yoktur ama millet sözünü söylemiştir. Yüzde 51.4 ‘evet’ vermiş sonucu tecelli etmiştir. Milletin iradesine rıza göstermemek, demokrasiye gerektiği kadar inanmamak anlamına gelir. Çözümü başka yerlerde arama anlamına gelir. Bunlar beyhude gayretlerdir. Milletin zamanını daha fazla israf etmenin manası yoktur. Esasen YSK itirazları karara bağlar ve mesele biter. YSK’nın verdiği karar kesindir. Bunun üzerinde yargı yolu yoktur. Buna rağmen gidebilirler mi? Gayet tabii istedikleri yere gidebilirler. Neticede milletin kararının üzerine hiçbir mahkeme bir karar ihdas edemez.
KAKAFONİ HAKİM: (Baykal’ın ‘Maç henüz bitmedi’ açıklaması) Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Onlar eğer böyle bir yol benimsiyorsa biraz da, bu demokratik yol değildir. Milletin kararını sindirmemek anlamına gelir. Bu da ana muhalefet partisine yakışmaz. Ana muhalefet partisinde kim son sözü söylüyor onu da anlamış değilim. Bugünlerde herkes ayrı telden çalıyor. Tam bir kakofoni hakim.
ATAMALARI BUGÜNLERDE YAPACAĞIZ: OHAL Komisyonu, bir KHK kapsamında çıkarıldı. Buraya 7 kişinin ataması yapılacak. Bunlarla ilgili gerekli güvenlik araştırmaları yapıldı. Bugünlerde bu atamaları yapacağız. Bugüne kadar yapılan müracaatlar yeni baştan bu komisyon tarafından ele alınacak ve onlar çok titiz bir çalışma ile bunları karara bağlayacak.
KONGRE TAKVİMİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR BAŞLADI: MYK, MKYK, genişletilmiş il başkanları toplantılarında halk oylamasının sonucunu kapsamlı olarak değerlendirdik. Partimizin kongre süreci devam ediyor. Bu süreçte gerekli kongreleri yapacağız. Partimizin yetkili kurulları kongre takvimiyle ilgili çalışmaları başlatmıştır.

‘Rakka operasyonunda karar ABD’nindir’

Başbakan Yıldırım, Rakka operasyonuna ilişkin olarak şunları söyledi: “ABD ile DEAŞ’a karşı mücadelede tavrımız açık, nettir. Nasıl işbirliği yapacağımız her seviyede kendilerine aktarılmıştır. Bu şartlar altında karar bizim değil, karar ABD’nin kararı olacaktır. Cumhurbaşkanımız 16-17 Mayıs gibi Trump ile kapsamlı görüşme yapacak ve ona göre hareket edilecektir. Şu esnada varsayımları esas alarak bir kanaat oluşturmak yanlış olur. “Yıldırım Türkiye’nin terör örgütleriyle hem içeride hem dışarıda amansız mücadelesini devam ettirdiğini, Bestler Dereler bölgesinde birkaç gün önce başlatılan operasyonlarda bugüne kadar 30 civarında teröristin öldürüldüğünü belirtti, Yıldırım, “Çukurca’da saha taramaları esnasında iki askerimiz, üsteğmenimiz şehit edildi ve karşılığı hemen verildi, gereken yapıldı. Oradaki terör yuvaları darmadağın edildi. Bu mücadele devam edecek. Türkiye’nin sınırlarının dışında da tehdit var olduğu müddetçe bu tehdit kimden gelirse gelsin Türkiye gereken karşılığı verir” dedi.