Gündem Bunlar yıllar öncesinin bize faturası

Bunlar yıllar öncesinin bize faturası

02.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kiraz’ın evine giderek taziye ziyaretinde bulunan Erdoğan, “Bunlar yıllar öncesinin bize faturası. Onlarda aranmalı dediğimizde saygısızlık yaptılar sonuçlarını görüyoruz” dedi

Bunlar yıllar öncesinin bize faturası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam saatlerinde şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Başakşehir’deki evine gelerek Kiraz’ın eşi ve ailesine taziyelerini iletti. Saat 20.55’te eve giren Erdoğan 1 saat boyunca içeride kaldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı binanın çevresinde keskin nişancı polisler de görev yaptı.
Şehit savcının oturduğu binanın bahçesine kurulan taziye çadırında bekleyen yaklaşık 100 kişi Erdoğan’ı binaya giriş ve çıkışta alkışlayınca Cumhurbaşkanı kalabalığa, “Lütfen beni alkışlamayın burası taziye evi” dedi. Erdoğan taziye çadırında yaptığı konuşmada teröristlerin adliyeye cübbeyle girdiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Cübbeli dendi bu şekilde girdiler. Bunlar yıllar öncesinin şu anda bize faturasıdır.
Biz onlarda aranmalıdır dediğimiz zaman bize çok sert saygısızlıklar yaptılar işte sonuçlarını görüyoruz. Onun için bu konularda Başbakan’la da görüştüm. Yargı mensuplarıyla da görüşeceğiz ve ne gerekiyorsa tespit edeceğiz.

‘Bal gibi de aranır’
Gün beraberlik günüdür. Bugün milli duruşun olması gereken gündür. Bu konularda hassasiyet göstermemiz gerekiyor ve bu yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Ülkenin huzuruna, refahına kast edenler bu ülkede inşallah arzu ettikleri o tabloyu bulamayacaklar, ben buna inanıyorum.
Bizim buna fırsat vermemiz lazım. Demek ki daha farklı tedbirler almamız lazım. Şunu bilmenizi istiyorum, bugün buradaki tablo, arkasından Vatan Caddesi’ndeki tablo, bizlere bir şeyler noktasında tabii ki çok daha hassas olmamızı gerektiriyor. Onun için de ‘Efendim bunlar cübbeli, cübbeli aranmaz’... ‘Bal gibi de aranır’ diyeceğiz ve tedbirlerini alacağız.”

Haberin Devamı

‘Oğlum bunu hak etmedi’

Oğlunun İstanbul Adalet Sarayı’nda yapılan cenaze törenine katılan baba Hakkı Kiraz, olayı televizyondan öğrendiğini belirterek, “Valla ben sakindim. Takdiri ilahi dedim. Kaderimizde bu var dedim. Oğlum bunu hak etmemişti. Biz inanan insanlarız. Namusuyla, alnının akıyla, şerefiyle, onuruyla, haysiyetiyle, görevinin başında takdir-i ilahi oldu. Yüreğim de yanıyor ama şükrediyorum” dedi.
Hakkı Kiraz, bir basın mensubunun “Oğlunuzla görüşebildiniz mi?” sorusunu, “Görüşemedim. Arayamadık, konuşturtmuyorlarmış” diye yanıtladı.