Geri Dön

Bunları sakın mikrodalganın içine koymayın!

Kullanımı oldukça pratik olan mikrodalga fırını, kurallarına uyulmadığında yangın, patlama gibi riskleri beraberinde getiriyor. Peki mikrodalga fırının içine sokmamamız gereken besinler hangileri?

Bunları sakın mikrodalganın içine koymayın!

Mikrodalga fırınını kullanırken dikkat edin. Çünkü kullanım kurallarına uymadığınızda patlama, yangın riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kabuklu yumurta

Mikrodalgada yumurta pişirebilirsiniz ancak yumurtayı asla kabuklarıyla mikrodalgaya koymamalısınız. Yumurta çok hızlı ısınacağı için patlayabilir.

Üzüm

Tek bir üzümü bile mikrodalgaya koyduğunuzda o küçük cisime giden enerji ve elektrik miktarı fazla gelecektir. Bu durum patlamayla sonuçlanabilir.

Kabuklu patates

Patatesi mikrodalgaya koymadan önce kabuklarını soymazsanız patlayabilir. Çünkü yumurta da olduğu gibi buharın dışarı çıkması gerekiyor. Kabuklarını soymakla uğraşmak istemiyorsanız üzerine bıçakla birkaç çizik atabilirsiniz.

Kese kağıdı

Fırında veya mikrodalgada kese kağıdıyla yiyecek ısıttığınızda, kağıdın içindeki mürekkep veya geri dönüştürülen maddelerden çıkan toksinler yiyeceğinize geçer. Kese kağıdının riski bununla da bitmiyor; yangın riski de var.

Haberin Devamı

Not: Mikrodalgaya uygun olmayan plastik saklama kapları, metalik süslemeli tabaklar ve bardaklar da yangın ve patlama riskini beraberinde getiriyor.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber