Gündem Bunu yapan taksici yandı!

Bunu yapan taksici yandı!

20.02.2015 - 08:24 | Son Güncellenme:

Ukraynalı Olena Lapeniuk'tan aşırı ücret talep eden ve aldığı paraları da el çabukluğuyla değiştirerek dolandırıcılık yapan taksici Oğuz Sümer yakalandı. Taksiciye 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Bunu yapan taksici yandı

İstanbul'da yaşayan ve oturma izni de bulunan Ukrayna vatandaşı Olena Lapeniuk (31), geçen 27 Ocak'ta Fatih'ten taksiye binip şoför Oğuz Sümer'e (38) Bayrampaşa'ya gitmek istediğini söyledi. Ancak her zaman 35- 40 lira tutan yol için şoför, Ukraynalı kadından 190 lira ücret istedi. Lapeniuk bunun üzerinde çantasından 100 dolar çıkarıp ücreti ödedi. Sümer el çabukluğuyla parayı değiştirip kadına, "Bu 1 dolar" dedi. Lapeniuk, yeniden şoföre 100 dolar uzattı. Ancak şoför yine aynı şeyi yaptı. Lapeniuk, şoföre üçüncü kez 100 dolar uzattı. Bunun üzerine şoför kadına 25 lira para üstü verdi. Lapeniuk'un şikayeti üzerine gözaltına alınan Sümer suçunu itiraf etti. Fazladan aldığı 200 doları iade eden şoförü, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş affetmedi.

Haberin Devamı

Taksici hakkında "dolandırıcılık" suçundan, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası istendi. Bu davanın, turisti kandıran ya da yolu bilmeyen müşterileri dolaştırarak taksimetreyi şişiren taksiciler için emsal teşkil edeceğini vurgulayan ceza hukukçusu avukat Cesim Parlak, "Bu dava kamu niteliğinde hizmet sunan taksi, dolmuş, toplu taşıma araçlarının sürücüleri için emsal teşkil edecek bir davadır. Taksicilerin turistlere yönelik bir tarz ücret konusunda aldatıcı davranışları, hep şikayet konusu oluyordu. Bu dava caydırıcı olacak" diye konuştu.

Yazarlar