Burdur BURDUR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

BURDUR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

23.04.2015 - 18:35 | Son Güncellenme:

.

BURDUR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

Yurt genelinde olduğu gibi Burdur’da da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Etkinlikleri, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen Çelenk Sunma ile başladı. Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Törene, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Garnizon Komutanı Sayit Koca, Baro Başkanı Av. Ramazan Gedik, Ak Parti, CHP ve MHP İl Başkanları, Milletvekili Adayları, Sivil Toplum Örgütleri, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri katıldı.
Çelenk Sunma Töreni’nin ardından kutlama programı MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Bahçelievler İlkokulu tarafından düzenlenen kutlama programına Burdur Valisi Hasan Kürklü, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Garnizon Komutanı Sayit Koca, MAKÜ Rektörü Mustafa Saatçi, Baro Başkanı Ramazan Gedik, AK Parti Burdur İl Başkanı Ömer Bütüner, CHP Burdur İl Başkanı Ali Özdemir, AK Parti ve CHP Milletvekili adayları, kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri ile Bahçelievler İlkokulu öğrenci ve velileri katıldı. Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama töreninin açılış konuşmasını yapan Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram: “Milletimizin özgürlüğün bağımsızlığın, egemenliğin ve yeni bir devletin yolunu açan milli iradenin hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95’inci yıldönümünü coşku ile kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve O’nun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsü ve milletimizin çelikleşmiş iradesinin mücadele azminin özgürlük tutkusunun ifadesi olan Meclisimizin açıldığı “23 Nisan 1920” tarihimizin bir dönüm noktasıdır” dedi.
Programda Bahçelievler İlkokulu Sınıf Öğretmeni Zahide Tekin, günün anlam ve önemine dair konuşmayı gerçekleştirdi. Kutlama Programı, şiirlerin okunması, 23 Nisan şarkılarının söylenmesi ile devam etti. Çocuk oyunlarının da yer aldığı programda ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi Gül Çocuk Korosu sahne aldı.
Program, Vali Hasan Kürklü ve protokol mensuplarının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etmesi ile sona erdi.