Burdur Burdur'da "Çocuk Riskler Ve Koruma" Çalıştayı Başladı

Burdur'da "Çocuk Riskler Ve Koruma" Çalıştayı Başladı

19.04.2018 - 16:28 | Son Güncellenme:

.

Burdurda Çocuk Riskler Ve Koruma Çalıştayı Başladı

BURDUR (AA) - Burdur'da "Çocuk riskler ve koruma" çalıştayı düzenlendi.

Haberin Devamı

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen Türkiye'nin farklı üniversitelerinden çok sayıda akademisyen katıldığı çalıştayda, Burdur'da çocuk ihmal ve istismarı konusunda farkındalığın artırılması, ihmal ve istismarın önlenmesi, koruyucu ve önleyici hizmetlerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

2 gün sürecek olan çalıştayın birinci gününde konferans ve paneller, ikinci günü ise kentte yaşayan yabancı uyruklu 3 çocuk ve ailesi, 36 okul temsilcisi çocuk ve aileleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğündeki 6 çocuk temsilcinin katılımı ile atölye çalışması yapılacak.

Ayrıca çalıştayın 2. günü kentte görev yapan basın mensuplarına yönelik "Çocuğa Duyarlı Habercilik Anlayışı" konulu bir konferans da düzenlenecek.

Haberin Devamı

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, çocukların geleceğe hazırlanması ve ülkenin geleceği ile ilgili risklerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

Çocuklara yönelik risklerin ne olduğunu değerlendirmek, paydaşlarla birlikte sorunların çözümü noktasında bir karara varmak ve bunu uygulamak istediklerini ifade eden Vali Yılmaz, "Çocuklarımızın gelişimi güvence altına alınıp geleceğe hazırlanmasında özellikle son zamanlarda yaşadığımız hızlı kantleşme, iletişim araçlarına ulaşımın kolaylığı, aile yapımızın değişmesi ile beraber aile büyüklerinden alınan bir takım desteklerin giderek azalması, küreselleşme ortamı gibi durumlar çocuklarımızın ruhsal ve sosyal gelişimlerini zaman zaman olumsuz etkileyebilmektedir. Bu durumlar çocuklar için bir takım riskleri de beraberinde getirmektedir." diye konuştu.

Yılmaz ayrıca, son yıllarda anayasa ve diğer mevzuatlarda yapılan değişiklerle dezavantajlı gurupların korunmasına yönelik önemli çalışmaların yapıldığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Yapılan bu değişiklikler neticesinde bugün çok şükür Türkiye'deki belli sorunların üzerinden gelemeye başladık. Daha düne kadar engelli evladının olduğunu söylemekten utanan insanlarımız vardı. Sokağa çıkaramadığımız insanlar vardı. Bugün yapılan bu alt yapı çalışmalarıyla insan onuruna yakışır bir biçimde yaşamayla ilgili çalışmaları belli bir mesafeye getirdik."

Haberin Devamı

Çalıştay, konuşmaların ardından panel ve konferanslarla devam etti.