Burdur BURDUR’DA KURU FASULYE PİŞİRME YARIŞMASI

BURDUR’DA KURU FASULYE PİŞİRME YARIŞMASI

22.09.2016 - 16:00 | Son Güncellenme:

.

BURDUR’DA KURU FASULYE PİŞİRME YARIŞMASI

Burdur Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Birleşmiş Milletlerin 2016 yılını Ulusal Bakliyat Yılı ilan etmesi münasebetiyle il geneli kapsamında Kadın Çiftçiler Kuru Fasülye Pişirme Yarışması düzenledi. Yarışmaya Burdur’a bağlı 11 ilçeden, 11 kadın çiftçi katıldı. 11 ilçeden kadınların katıldığı yarışmada kadın çiftçiler, en güzel kuru fasulye yemeği pişirmek için yarıştılar.
Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 2016 Uluslararası Bakliyat Yılı (UBY) dolayısıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ilçeler arası düzenlenen Kuru Fasulye Pişirme Yarışmasında dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Vali Şerif Yılmaz’dan aldılar. Kurum ziyaretleri kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Yılmaz, İl Müdürü Ş.Fırat Erkal’dan aldığı brifing sonrası, Uluslararası Bakliyat yılı dolayısıyla düzenlenen Yarışmada dereceye giren ve katılan yarışmacılara hediyelerini takdim etti.
Ödül Töreni sonrası bir konuşma yapan Vali Yılmaz; “İlimizde ilk defa böyle bir program gerçekleştirdik. Ben tüm katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Öncelikle beslenme alışkanlığı ile ilgili gündeme gelmesi gereken hususlar, belki bu vesile ile gündeme gelmesi sağlanır. Bu konuda insanlarımızın da farklı beslenme alışkanlıklarına katkımız olur. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bizim geleneksel damak tadımız dışında, bir takım yemek alışkanlıkları oluşuyor. Obazite ile ilgili mücadele de onlardan kurtarmamız lazım. Bizim kendi kültürümüzde var olan yemek ve damak tadına uygun olan yemeklerimize devam etmemiz gerekiyor. Bunların en önemlilerinden bir tanesi de Kuru Fasulyedir. Her zaman Milli yemeğimiz diye konuşuruz. O nedenle de milli yemeğimizin, bu yarışmayla Burdur da tekrar gündeme gelmesine vesile oluruz. Ben yarışmacılarımıza tekrar teşşekkür ediyorum. Bol bereketli kazançlar diliyorum. Çünkü kendi ürettikleri ürünlerini bugün burada yemek haline getirdiler. Tarladan sofraya kadar bütün aşamaları kendi emekleri ile buraya kadar getirdiler, tekrar teşekkür ediyorum, dereceye girmek önemli olabilir ama katılmakta önemli hepsinin emeklerine sağlık" ifadelerini kullandı.
Düzenlenen programa Vali Yılmaz ile birlikte, Vali Yardımcısı Bülent Uygur, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fırat Erkal, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan katıldı.