Burdur Burdur Valisi Hasan Şıldak Görevine Başladı

Burdur Valisi Hasan Şıldak Görevine Başladı

22.05.2018 - 12:43 | Son Güncellenme:

.

Burdur Valisi Hasan Şıldak Görevine Başladı

BURDUR (AA) - Burdur Valisi Hasan Şıldak, 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2018/11819 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile atandığı Burdur Valiliği görevine başladı.

Haberin Devamı

Valilik girişinde kent protokolü tarafından karşılanan Vali Şıldak'a yöresel kıyafet giymiş iki çocuk çiçek verdi. Ardından çalışma arkadaşlarıyla tokalaşan Şıldak, tören mangasını selamladı.

Şıldak, makam odasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Burdur'da kendisine vali olarak hizmet etme onurunu yaşatan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Binali Yıldırım'a ve Bakanlar Kurulu üyelerine şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Yeni görevinin Burdur'a ve kendisine hayırlara vesile olmasını temenni eden Şıldak, şunları kaydetti:

"Burdur pek çok değeri bünyesinde toplamış olan kadim bir kültüre sahip, köklü bir mirası günümüze kadar taşımış, kendine has özellikleriyle öne çıkan önemli bir ilimizdir. 265 bin nüfusu, İnsuyu Mağarası, gölleri, Sagalassos ve Kibyra antik kentleri gibi marka değerleri, eğitimde yakaladığı kalite, büyük hayvancılık potansiyeli ile kendine has özellikleri bünyesinde toplamış olan Burdur'da göreve başlamanın, burada hizmet edecek olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. İlin gelişiminde, devam eden yatırımların sonuçlandırılması ve yenilerinin gerçekleştirilmesinde ilgili bütün kesimlerle işbirliği içinde hareket ederek aktif ve sonuç odaklı bir çalışma şekli ortaya koyacağız. İlimizin güçlü olduğu alanları öne çıkararak yerel ve bölgesel kalkınma perspektifiyle yeni ve uygulanabilir projeler hazırlayıp uygulama gayreti içerisinde olacağız."

Haberin Devamı

Burdur Valisi Şıldak, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin huzur ve esenlik içinde geçmesi, vatandaşların hür iradesinin sağlıklı şekilde sandığa yansımasının sağlanması için de gerekli tedbirlerin alınacağını sözlerine ekledi.