Balıkesir BURHANİYE’DE GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ

BURHANİYE’DE GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ

08.04.2014 - 16:48 | Son Güncellenme:

.

BURHANİYE’DE GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği’nin işbirliğiyle organize edilen 1. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği başladı.
Atatürk Spor Salonunu dolduran yaklaşık 350 öğrenci, mendil kapmaca, tombik, 9 kiremit ve kaleli yakan top oyunlarını sergilerken büyük coşku yaşandı. Şenlik, ilçedeki 21 okulun katılımıyla başladı. Şenliğin açılışında saygı duruşu ve istiklal marşının ardından önce mendil kapmaca, ardından da tombik oyunları sahnelendi. Önümüzdeki 3 gün içinde de 9 kiremit ve kaleli yakan top oyunları oynanacak. Çocuklar rakipleriyle yarışırken, arkadaşları da onlara destek verdi. Geleneksel Çocuk Oyunları, Atatürk Spor Salonunu renklendirdi. Büyük coşku yaşandığını anlatan İlçe Milli Eğitim Müdür Talat toy, “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ni başlattık. 3 gün sürecek şenliğe 350 öğrenci katılıyor. İlimizin diğer ilçelerinde de çalışmalar var. Hem ilkokullar. Hem de liselerden takımlarımız sınıflarımız var. Mayıs ayı içinde liseler yarışacak. Şu anda içerde mendil kapmaca ve tombik oyunları oynanıyor. Bunların amacı, daha önce bizim de çocukluğumuzda oynadığımız oyunları yaşatmak. Okullara, bununla ilgili her türlü desteği verdik. Burada emeği geçen yönetici ve öğretmenlere teşekkür ederim. Çocuklarımıza başarılar dilerim” dedi. Geleneksel Çocuk Oyunları İlçe Koordinatörü Ayşe Ertan da” Toplam 350 öğrencimiz bu projede yer alıyor. Bu birincisi. Umarım devamı da gelecektir. Geleneksel çocuk oyunlarında 3. sınıflar, mendil kapmaca, 5. sınıflar, tombik ve 9 kiremit, 9.sınıflar ise kaleli yakan top ile şenliğe katılıyorlar. Salonda büyük bir coşku var. Unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı yaşatmak bizim için de bir zevk” dedi.
Öğrencilerden Fatma Özer de, “Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Biz birinci olduk. Çok heyecanlıydık. Dileklerimiz gerçekleşti. Cumhuriyet ilkokuluyuz. Çok sevinçliyiz. Yaşasın Cumhuriyet” dedi. Merve Keleş ise, “Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Arkadaşlarla birlikte kazandık bu oyunu. Birinci olduk. Çok mutluyum. Biz Cumhuriyet ilkokuluyuz” dedi.