Balıkesir BURHANİYE’DE KASAP KARDEŞLERİN REKABETİ SEBEBİYLE ETİN FİYATI 15 LİRAYA DÜŞTÜ

BURHANİYE’DE KASAP KARDEŞLERİN REKABETİ SEBEBİYLE ETİN FİYATI 15 LİRAYA DÜŞTÜ

03.03.2015 - 13:52 | Son Güncellenme:

.

BURHANİYE’DE KASAP KARDEŞLERİN REKABETİ SEBEBİYLE ETİN FİYATI 15 LİRAYA DÜŞTÜ

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Ağacık köyünde iki kardeş birden kasap dükkanı açınca et ucuzladı. Kardeşler arasındaki kıyasıya rekabet sebebiyle et fiyatı 15 liraya kadar düşerken, bu durum vatandaşları sevindirdi. Civar ilçelerden de halkın akın ettiği köyde oğlak eti 15 liraya kadar düşerken, kuzu eti de 25 liradan satılıyor.
İlçeye 12 kilometre mesafedeki 260 nüfuslu Ağacık köyünde Ahmet Tunca ve kardeşi İsmail Tunca, köy meydanında ayrı ayrı kasap dükkanı açınca rekabet de kaçınılmaz oldu. Bugünlerde oğlak kesimine başlayan kardeşler oğlak etini 15 liraya kadar düşürürken, kuzu etini de 25 liradan satmaya başladı. İki kardeşin rekabeti vatandaşlara yaradı. Çevre ilçelerden ve köylerden çok sayıda vatandaş ucuz et almak için Ağacık köyüne akın etti. Et almak için Pelitköy’den geldiğini anlatan Mustafa Başkan, "6 kilometre uzaktan buraya ucuz et almaya geliyoruz. Buradaki etler hem taze, hem de organik olduğu için leziz. Sadece bizler değil, Burhaniye, Ören, İskele ve Ayvalık’dan dahi burasının müşterisi var” dedi.
Kasap Gültekin Tunca ise, ”Benim ve iki yeğenimin köyde kasap dükkanı var. Hem fiyatlarımız uygun, hem etlerimiz organik. Dağda beslenen hayvanları kesiyoruz. Dikili’den Altınoluk’a kadar herkes bizi tercih ediyor” diye konuştu.
Kasap Ahmet Tunca ise, “Burada hayvanları kendimiz yetiştiriyoruz. Hayvanların dişisini damızlığa ayırıyoruz. Erkeklerini de burada kesiyoruz. Kendi ürünümüz olduğu için güvenerek insanları yediriyoruz” dedi.
Kasap İsmail Tunca ise,” 50 senelik kasabım. Milletin faydalanması için oğlak etinin kilosunu 15 liraya, kuzunun 25 liraya satıyorum. Rekabete devam etmeye hazırım. Millete ucuz et yedireceğim. Herkesi köyümüze bekliyorum” şeklinde konuştu.