Balıkesir BURHANİYE’DE YELKEN YARIŞLARINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

BURHANİYE’DE YELKEN YARIŞLARINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

31.08.2014 - 14:40 | Son Güncellenme:

.

BURHANİYE’DE YELKEN YARIŞLARINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, düzenlenen Zafer Kupası yelken Yarışları’nda büyük heyecan yaşandı. Optimist ve Laser dallarında yapılan yarışlara katılan 20 çocuk büyük heyecan yaşarken, dereceye girenlere kupa ve madalya verildi.
Burhaniye’de Yelken Kulübü’nün öncülüğünde yat Limanı yanında yapılan yelken yarışlarında büyük heyecan yaşandı. Aşırı rüzgara rağmen güzel bir yarış çıkaran çocuklar ödüllerini Kaymakam Osman Yenidoğan ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın elinden aldı. Yelken İl Temsilcisi Ferhat Temelli, önümüzdeki yıllarda ulaslar arası yarışlar planladıklarını anlattı. Kaymakam ve Belediye başkanı da başarılı sporcuları kutladı. Ödülleri veren Kaymakam Osman Yenidoğan, “Gençlerimiz yelken konusunda gerçekten çok yetenekli. İlçemiz de özellikle Ören plajımız rüzgarıyla yelken ve sörf için iddialı olan çok ciddi bir nokta. Bu yarışların ilçemizde yelken ve sörf sporunu geliştireceğine inanıyorum. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Anlamlı bir kupa. 30 Ağustos Zafer Bayramında yarışlarında kupa alanlara teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi. Belediye Başkanı Necdet Uysal da, “Festival kapsamında yapılan laser, optimist yarışmaları Burhaniye’ye yakışır güzellikte oldu. İdarecilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Burhaniye de antrenör Ferhat beyin çok önemli emekleri var. İnşallah bu sporu geliştirme adına belediye elinden geleni yapacak. Yapmaya devam edecek. İnşallah, güzel sporcuları yetiştirmek için çalışacağız” dedi.
Birinci olan Efe İlhan Ağca, “Birinci olmak güzel bir duygu. Önce arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok güzel bir yarış çıkardılar. Hava da, bu gün çok sertti. Yarışmak zordu. Fakat başarıyla yarıştık kazandık” dedi. Üçüncü olan Efe İyibilek ise, “Son anda birinci olan arkadaşımızı geçiyordum. Biraz su aldığım için geçemedim. Ondan dolayı biraz üzgünüm. Üçüncü olduğum için mutluyum” diye konuştu. Antrenör Ferhat Temelli de, “Seneye uluslar arası bir yarış düşünmekteyiz. Bu uluslar arası yarışta tabii kaymakamlık ve belediye yerel yönetimler çok önemli. İlk yapılacak önemli olan eksikliklerin tamamlanması. En başta gelen de tekne ve malzeme. Bunlar tamamlandığında biz yelken kulübü olarak hazırız. Burhaniye yalken kulübü olarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Yarışma da Optimist dalında: Efe İlhan Ağca birinci, Emre Çetinkaya ikinci, Efe İyibilek de üçüncü oldu. Laser de ise: Bahadır Ayyaşoğlu birinci, Çağan Başkent ikinci ve Berin Erkmen de üçüncü oldu. Dereceye giren sporcuların ödülleri, Kaymakam Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Belediye başkan Vekili Cemal Akkılınç, belediye meclis üyeleri ve İlçe Spor Müdür Ali Keleş tarafından verildi.