Ankara BÜRO MEMUR-SEN’DEN BALONLU EYLEM

BÜRO MEMUR-SEN’DEN BALONLU EYLEM

23.03.2015 - 12:51 | Son Güncellenme:

.

BÜRO MEMUR-SEN’DEN BALONLU EYLEM

Büro Memur-Sen, Dünya Meteoroloji Günü’nde Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarına havacılık tazminatının ödenmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı önünde balonlu eylem yaptı.
Büro Memur-Sen üyeleri, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (Eurocontrol) havacılığa katkılarından dolayı personel gideri olarak ödediği paranın Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarına havacılık tazminatı olarak ödenmesi için eylem yaptı. Dünya Meteoroloji Günü’nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı önünde toplanan Büro Memur-Sen’e üye meteoroloji çalışanları, ’Tazminat hakkımız söke söke alırız’, ’Bakan personeline sahip çık’ sloganları attı. Ellerinde taleplerin yer aldığı dövizler taşıyan grup, havacılık tazminatı için balon uçurdu.
“ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SUÇ İŞLİYOR”
Grup adına açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Eurocontrol’den personel gideri olarak alınan paranın Devlet Hava Meydanları İşletmesi çalışanlarına ödenirken meteoroloji çalışanlarına ödenmemesinin haksızlık olduğunu söyledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün personel gideri için Eurocontrol’den 2012 yılında 27 milyon, 2013 yılında 33 milyon, 2014 yılında ise 36 milyon lira aldığını ileri süren Yazgan, “Ne yazık ki Orman ve Su İşleri Bakanlığı, meteoroloji çalışanlarının hakkı olan bu paranın çalışanlara ödemesine izin vermemiştir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 4 yıldır yaptığı bu haksız uygulamayla 24 saat kesintisiz hizmet veren meteoroloji çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozmuştur. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu parayı havacılık tazminatı olarak yansıtmadığı için uluslararası bir kurum olan Eurocontrol’e karşı suç işlemektedir. Bu durumun Eurocontrol’a şikayet edilmesi halinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü, personel giderleri kaleminden aldığı geliri geriye dönük olarak Eurocontrol’e ödemek zorunda kalacaktır” dedi.
“HAVACILIK TAZMİNATI MUTLAKA YASALAŞTIRILMALI”
Bütçeye ek bir yük getirmeyen, meteoroloji çalışanlarının alın terinin karşılığı olan havacılık tazminatının ödenmesi gerektiğini vurgulayan Yazgan, “Ülke genelindeki tüm meteoroloji müdürlüklerinde ve havaalanlarında uçakların kalkışı için gerekli olan hava tahmin raporlarını hazırlamayarak bazı havaalanlarında rötar, bazı havaalanlarında ise uçak kaldırmama eylemi yapıyoruz. Meteoroloji çalışanlarının havacılık tazminatı gasp edilmektedir. Buradan hükümete sesleniyoruz. Havacılık tazminatının ödenmesi için verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Meteoroloji çalışanlarının mağduriyetine son verilmesi için havacılık tazminatının Meclis’te mutlaka yasalaştırılmasını istiyoruz. Aksi takdirde Büro Memur-Sen olarak meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödenene kadar yeni eylemlerle, basın açıklamalarıyla mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.