Ankara BÜRO MEMUR- SEN GENEL BAŞKANI YUSUF YAZGAN:

BÜRO MEMUR- SEN GENEL BAŞKANI YUSUF YAZGAN:

13.03.2015 - 13:46 | Son Güncellenme:

.

BÜRO MEMUR- SEN GENEL BAŞKANI YUSUF YAZGAN:

Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kanser hastası kadrolu memurun 2 yıl ücretli rapor alırken, 4C’linin 1 ay alabildiğini belirtti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Van Bölge Müdürlüğü’nde 4/C’li olarak çalışan Gökhan Sevinmiş, kanser olduğu için zorunlu olarak emekli edildi. Bağlanan 700 lira emekli maaşıyla geçim sıkıntısı ve kanser hastalığıyla mücadele eden Sevinmiş, önceki gün hayatını kaybetti.
Kamudaki kadrolu memurun iki yıl boyunca ücretli heyet raporu hakkı bulunurken, Sevinmiş 4/C’li olduğu için bu haktan yararlanamadı. Sözleşmesi gereği 30 günden fazla rapor hakkı bulunmayan ve izin verilmeyen Sevinmiş, hastalığı nedeniyle zorunlu olarak kurum tarafından malulen emekli edildi. Geçtiğimiz yıl emekli olan ve 700 lira maaş bağlanan Sevinmiş, bu süre içinde geçim sıkıntısı ve hastalıkla mücadele etmek zorunda kaldı. İki çocuk babası Gökhan Sevinmiş, önceki gün hayatını kaybetti.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kadrolu memurla aynı görevi yapmasına rağmen kadroya geçirilmediği için 4/C’lilerin çoğu haktan yararlanamadığını vurgulayarak, “TÜİK’deki yaklaşık iki bin 4/C’li kardeşlerimiz gece gündüz demeden, ülkenin farklı bölgelerinde sürekli dışarıda çalışarak anket yapıyor. Bu kardeşlerimizin aldığı ücret yoksulluk sınırının çok altında. 4/C’liler adı geçici olmasına rağmen kadrolu memur gibi daimi olarak çalışmaktadır. Statüleri gereği rapor hakkı dahi bulunmayan 4/C’liler, adeta üvey evlat olarak görülmektedir. 4/C’lilerin yaşadığı mağduriyetler artık sona erdirilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti, iki bin kişiye kadro vermekten aciz midir? Başka Gökhanlar ölmeden, başka çocuklar öksüz, yetim kalmadan tüm 4/C’liler kadroya alınmalıdır. Şu anda TBMM’de görüşülen torba yasada 4/C’lilere kadro mutlaka olmalıdır. Bu konuda Kalkınma Bakanlığı ve TÜİK üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.