Gündem Burs ve kredi başvurularında son tarih 12 Ekim

Burs ve kredi başvurularında son tarih 12 Ekim

04.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) kredi ve burs başvuruları başladı.

Burs ve kredi başvurularında  son tarih 12 Ekim

Başvurular, 12 Ekim Çarşamba günü saat 23.59’da kadar e-Devlet üzerinden veya kyk.gsb.gov.tr adresinden yapılabilecek. Burs ve kredilerden yurt içinde okuyan öğrenciler, KKTC’de okuyanlar ve diğer yabancı ülkelerde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler faydalanabilecek. Kredi ve bursların miktarı 2015-2016 akademik yılında 400 TL’ydi.
KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, son yaptığı açıklamada birinci sınıf üniversite öğrencilerine de bu yıl ilk kez ekim, kasım, aralık aylarını kapsayacak şekilde burs ve kredi verileceğini söylemişti.

Aksu, “Sene başlarında olmak üzere enflasyon oranında öğrencilerimizin burs ve kredilerini artırıyoruz” demişti. Ancak net rakam henüz açıklanmadı.

900 bin öğrenci

Bu yıl 900 bin öğrencinin burs ve kredi için müracat etmesini bekleyen KYK, başvuruların 11 devlet kurumundan doğrulatılmasının ardından kasım ayı itibariyle burs ve kredi sonuçlarını açıklayacak. Burslar, ihtiyaç sahibi öğrencilere devam ettikleri üniversitelerin normal öğrenim süresince karşılıksız verilirken, krediler ise geri ödemeli veriliyor.
Kredinin geri ödemesi de öğrenciye normal öğrenim süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat (Yİ-ÜFE) Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesiyle yapılıyor.

Yurtlara öncelik

Burslarda, şehit, gazi çocukları, şehit bekâr ise bekâr kardeşleri, yüzde 40 ve üzerinde engelli öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Yetiştirme Yurtları’nda barınarak veya Darüşşafaka Lisesi’nde tamamlayanlar öncelik tanınıyor.

Ayrıca “Milli Sporcu Belgesi” almış amatör sporcular, ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler ile terörle
mücadeleden köyleri boşaltılan üniversite çağındaki öğrencilere ve ölenlerin çocukları da öncelikli öğrenciler arasında bulunuyor.