Bursa Bursa'da Bayram Tedbirleri

Bursa'da Bayram Tedbirleri

29.08.2017 - 11:36 | Son Güncellenme:

.

Bursada Bayram Tedbirleri

Bursa’da kurban bayramı hazırlıkları tamamlandı.
Valilikten yapılan açıklamada, “Hemşerilerimizin bayramı huzur içerisinde geçirmelerini sağlamak için valiliğimizce gerekli tedbirler alınmıştır. Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde Raylı Sistem ve Otobüs İşletmeciliği hizmetlerini yürüten BURULAŞ Genel Müdürlüğü, vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk etmelerini sağlamak için her türlü tedbiri alarak BursaRay seferlerini sürdürecektir. Otobüs seferlerine aynı şekilde devam edilecek olup, arife günü ile Kurban Bayramı’nın ilk iki günü Kent Meydanı ile Hamitler Mezarlığı arasında vatandaşlara ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirilecektir. BUDO’nun da normal seferlerine devam edeceği Kurban Bayramı’nda, vatandaşlar ulaşımla ilgili her türlü talep ve şikayetlerinde 08508509916 numaralı telefon ile BURULAŞ’a ulaşılabilir. Şehir içi otobüs seferleri ve BUDO seferleri ile ilgili ek seferlerle ilgili bilgilere https://burulas.com.tr/ adresinden ulaşılabilecektir.
Yaya ve motorize ekipler oluşturuldu. Denetimlerini sürdürecek olan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na 4441600, 7163300, 2615240 ve Alo Belediye 153 no’lu telefonlara başvurulduğu takdirde vatandaşlara yardımcı olunacaktır. Şehir içerisinde toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsleri, minibüs, taksi ve dolmuşlar ile seyahat eden yolcuların her türlü mağduriyet ve şikayetlerinin giderilmesi için Trafik Denetleme Zabıta Amirliği’nde, şehirlerarası yolculuk yapan yolcuların şikayetlerinin değerlendirilmesi için de ‘Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bulunan Terminal Zabıta Amirliği’nde yeterli sayıda personel görevlendirilmiştir” denildi.
Açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Kurban Bayramı’nda 28 ayrı grupta 368 itfaiye personeli ve 39 gönüllü grubunda da 431 gönüllü itfaiyeciyle, 115 araçla, 7/24 yangın, kurtarma ve olası afetlerde görevlerini sürdürecektir. Bursa sahillerinde de çalışmalarına devam eden itfaiye teşkilatı, yüzmeye uygun olan 14 noktada, vatandaşın güvenliği için 60 cankurtaranla hizmet vermeye devam etmektedir. Vatandaşlar, ihtiyaç duyulması halinde itfaiyenin 110 ve 7163417 numaralı telefonlarla yangın ihbar hattına ulaşabileceklerdir. Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde, Kurban Bayramı’nın 1. günü nöbetçi veteriner hekim; bayramın 2 ve 3. günlerinde de icapçı veteriner hekimler görev yapacaktır. Kurban Bayramı boyunca, gerekli görüldüğü halde, ilçe belediyelerine de veteriner hekimler görevlendirilecek olup yine bayramın 1. günü hariç, bayramın diğer günlerinde, 17 ilçede çevre sağlığı ve ilaçlama çalışmalarına devam edilecektir. Vatandaşlar, (0224) 2488870 numaralı telefonlarla yetkililere ulaşabileceklerdir.
BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün bakım ve onarım ekipleri Kurban Bayramı’nda da hizmet verecektir. Vatandaşlar, su ve kanalizasyonla ilgili her türlü şikayetlerini 185 no’lu telefona bildirerek, yardım isteyebileceklerdir. Bayram süresince Mezarlıklar Şube Müdürlüğü de defin işlemlerini aralıksız sürdürecek ve mezarlıklar ziyarete açık olacaktır.
12-15 Eylül 2016 tarihleri arasında kutlayacak olduğumuz kurban bayramı süresinde dağıtım sisteminde hiçbir şekilde programlı elektrik kesintisi yapılmayacak olup, arızalara anında müdahale edilmesi amacıyla ekipler vardiyalı olarak çalışmaya devam edeceklerdir. Ayrıca oluşabilecek arızalara karşı UEDAŞ tarafından ilave ekipler görevlendirilmiştir. Ayrıca Karayolları ve Tarım Müdürlüğü ekipleri de bayramda teyakkuz halinde olacaktır” ifadelerine yer verildi.