Gündem Bursa’da DAEŞ’in hücre evlerine operasyon

Bursa’da DAEŞ’in hücre evlerine operasyon

19.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Reina’da 39 kişiyi katleden Abdulgadir Masharipov’un daha önce Konya’da birlikte kaldığı bir kişinin Bursa’ya geldiğinin belirlenmesi üzerine polis ekipleri, 7 adrese baskın düzenledi

Bursa’da DAEŞ’in hücre evlerine operasyon

İstanbul Reina’da 39 kişiyi öldüren DAEŞ’li terörist Abdulgadir Masharipov’un İstanbul Esenyurt’ta yakalanmasının ardından da DAEŞ’in hücrevlerine yönelik operasyonlar da devam etti.

Haberin Devamı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Masharipov’un daha önce Konya’da birlikte kaldığı bir kişinin Bursa’ya geldiğini belirledi. Bu şüpheliyi ve bağlantılı olduğu kişileri takibe alan ekipler, Nilüfer ve Gürsu ilçelerinde belirlenen 7 adrese dün özel harekat polislerinin de katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi. Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan, Doğu Türkistan uyruklu 15’i kadın 27 şüpheli, beraberlerindeki 29 çocukla birlikte yakalandı. Boş olduğu tespit edilen bir evde yapılan aramada ise 40 adet pasaport, 38 adet sahte geçici kimlik kartı ile paketlenmiş halde 15 adet cep telefonu ele geçirildi. Ekipler yaptıkları araştırmada boş evi organizatör oldukları belirtilen Tacikistan uyruklu M.S. ile N.S.’nin kullandığını tespit etti. N.S.’nin İzmir’de yakalandığı, M.S.’nin ise arandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

‘Doktoruz’ demişler

Polis, gözaltına alınan kişilerin ifadelerinden ve araştırmalardan İstanbul, Bursa ve İzmir’deki DAEŞ mensuplarının kaldığı evleri, kendilerini diş hekimi, doktor, iş adamı, esnaf gibi farklı meslekler ve farklı isimlerle tanıtan M.S. ile N.S.’nin kiraladığını belirledi. Organizatör olduğu düşünülen M.S.’nin DAEŞ’e katılmak için ülkeye gelen yabancı uyrukluları önce İstanbul’da kiraladığı evlere yerleştirdiği, bu kişileri daha sonra kendisi ve N.S.’nin kiraladığı Bursa ve İzmir’deki evlere götürdüğü tespit edildi.

İzmir’de yakalanan bir şüphelinin ise Ortaköy saldırısını gerçekleştiren Masharipov’u Bursa’da gözaltına alınan bir kişiyle gördüğünü ifade ettiği iddia edildi.